S&p'nin Türkiye'nin Notunu Artırması - Son Dakika
Ekonomi

S&p'nin Türkiye'nin Notunu Artırması

S&p\'nin Türkiye\'nin Notunu Artırması

Elif Ferhan Durmuş - Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, şirket hedeflerinin Standard&Poor's'un (S&P) not artırımının vereceği moral ile pozitif olarak yukarıya doğru revize edilebileceğini belirtti.

30.03.2013 11:20

Elif Ferhan Durmuş - Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, şirket hedeflerinin Standard&Poor's'un (S&P) not artırımının vereceği moral ile pozitif olarak yukarıya doğru revize edilebileceğini belirtti.

Mehmet Nane, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın medya sponsoru olduğu "Uludağ Ekonomi Zirvesi"nde AA muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

Nane, Teknosa'nın 17 Mayıs 2012'de halka açıldığını belirterek, "Teknosa'yı borsaya açarak gelin ettik. Gelin kıza çeyiz yapmak adettir. Hemen her hafta yatırımcımıza gidip yaptıklarımızdan bahsettik" dedi.

Teknosa için büyük bir emek sarf edildiğini ifade eden Nane, "7,75 liradan borsaya çıktığımız hissemiz, 28 Mart kapanışı itibariyle 10,7 liraydı. Ciddi artış yakaladık. Teknosa olarak yaptığımız işi anlatmaya devam ettik. Müşterimiz tarafından da iyi karşılandığını gördük. Bu da hisse fiyatlarımıza pozitif olarak yansıdı" diye konuştu.

-"Ekonominin kontrollü soğutulmasını yüzde 100 destekliyoruz"-

Nane, Türkiye'nin daha önce ciddi bir cari açık problemi olduğunu dile getirerek, hükümetin gerekli kurullarıyla beraber cari açığı kontrol etmek için plan ve program hazırladığını, bunun ekonomiyi belli bir şekilde soğutmayı, orta ve uzun vadede Türkiye'nin sürekli büyümesini sağlamayı hedeflediğini anımsattı.

Geçen yıl ekonominin küçültülerek soğutulduğunu anlatan Nane, şunları söyledi:

"Böylelikle cari açığın düşmesi sağlandı. Bu 2013'te de devam edecek gibi görünüyor. Ticaret erbabı ve yatırımcılar olarak bilançolarımızda bu kararların yansımalarını düşünerek hareket etmek zorundayız. Bu sayede biz de ülkemiz paralelinde orta ve uzun vadede sağlıklı bir büyümenin kaynağı olabiliriz. Yapılan işler doğrudur. Orta ve uzun vadede kontrollü bir soğutma ekonomimizin sürekli büyümesinin alt yapısını sağlamaktadır. Bunu yüzde 100 destekliyoruz."

-"Yıl sonu hedeflerimiz pozitif revize edilebilir"-

S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu artırmasına değinen Nane, "Bir 'sıfırcı hoca' sendromu vardı. 'Sıfırcı hoca' notumuzu biraz yükseltti, ama tam hakkını vermedi. Türkiye, inşallah yatırım yapılabilir seviyeye geldiği ve çözüm süreciyle beraber doğudaki sorunları da çözdüğü zaman bizi kimse tutamayacak" diye konuştu.

Nane, bugüne kadar milyarlarca doların bir "hiç" uğruna harcandığını vurgulayarak, "Canımız, kanımız, üstüne de paramız gitti. Bu para ülkedeki herkesin parası. Bu paralar yatırıma döndüğünde oradaki refah yükselecek. Türkiye'nin ekonomik olarak ilk 10 devletten biri olmasının önündeki engellerden biri, bu çözüm sürecinin sağlıklı nihayetlenmesiyle ortadan kalkacaktır. Yüzde 100 hatta yüzde 5 bin, 10 bin destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin her yerinde Teknosa mağazalarının bulunduğunu belirten Nane, sadece Bingöl, Şırnak, Hakkari'de mağazalarının olmadığını, uygun yer bulduklarında mağaza açabileceklerini söyledi.

Yıl sonunda 30 bin metrekare net satış alanını artırmayı ve ciro olarak minimum yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini aktaran Nane, "Bütün hedeflerimiz not artırımının vereceği moral ile pozitif olarak yukarıya doğru revize edilebilir" dedi.

Başka bir uluslararası derecelendirme kuruluşundan not artışı bekleyip beklemediğine ilişkin soruya da Nane, "Biz dün bekliyorduk. Geç bile kaldılar" yanıtını verdi.

Yayıncı: Zekeriya Gülün - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi S&p'nin Türkiye'nin Notunu Artırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement