Şırnak'ta Yer Fıstığı Hasat Şenliği Düzenlendi - Son Dakika
Ekonomi

Şırnak'ta Yer Fıstığı Hasat Şenliği Düzenlendi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen 'Yer Fıstığı Hasat Şenliği'ne Vali Cevdet Atay, Silopi Kaymakamı Cihat Koç, çiftçiler ve kurum yöneticileri katıldı. Vali Atay, üretimin diğer çiftçilere örnek olmasını ve gelecek yıl üretim alanlarının artmasını hedeflediklerini belirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Osmanoğlu ise Silopi'nin yer fıstığı üretiminde Adana ve Osmaniye'den sonra 3. sırada yer aldığını ve üretim miktarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Şenlikte bereket duası yapıldı ve çiftçilere plaket verildi.

14.10.2023 14:12  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde yer fıstığı hasadı, bu yıl 4'üncüsü yapılan şenlikle başladı.

Silopi ilçesinde, hasadına başlanan yer fıstığı için şenlik düzenlendi. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen şenliğe Vali Cevdet Atay, ilçe Kaymakamı Cihat Koç, kamu kurum yöneticileri ve üreticiler katıldı. İlçeye bağlı Çiftlik köyü yakınlarında gerçekleştirilen şenlikte ilçe Müftüsü Ferit Bilgin bereket duası okudu. Üreticilere plaket takdiminin ardından Vali Cevdet Atay ve beraberindekiler yer fıstığı tarlasına geçti. Traktöre binen Vali Atay, üreticilerin ilk hasadını gerçekleştirdi. Traktör ile tarlada uzun bir hasat gerçekleştiren Vali Atay, daha sonra hasadını yaptığı ürünü yakından inceledi. Fıstığın tadına da bakan Vali Atay, 'Yer fıstığını yiyoruz ama ilk defa tazesini görüyorum. İlk defa bir hasadına katılıyorum. Muhteşem bir şey. Çiftçilerimize bereketli ve hayırlı olsun' dedi. Şenlikte üreticilere yemek ikram edildi.

Programda konuşan Vali Cevdet Atay, bu yıl 25 bin ton rekolte beklendiğini ifade ederek, '65 bin dekarda 25 bin ton hasat bekliyoruz. Allah tabi bereketini arttırsın. İnşallah müdürümüzün söylediği gibi burada 350 bin dekara yakın arazi söz konusu. Burada belki bu kazancı görünce verimi görünce inşallah fiyatlar da sizin istediğiniz tarza gelir. Diğer çiftçilerimize de örnek olur bu işler. İnşallah önümüzdeki yıl bu 65 bin dekarın daha ötesinde daha yükseklerde ve verimi de daha artırarak yüzde 11 rakamını daha ileriye götürürüz. Hasat şenliğinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum' dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Osmanoğlu da, Türkiye'de yetiştirilen yer fıstığı üretiminin yüzde 11'inin Silopi Ovası'ndan karşılandığını söyledi. Adana ve Osmaniye'den sonra Silopi'nin yer fıstığı üretiminde 3'üncü sırada olduğunu söyleyen Osmanoğlu, hedeflerinin sıralamayı değiştirmek olduğunu söyledi.(DHA)

Şırnak\'ta Yer Fıstığı Hasat Şenliği Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Şırnak'ta Yer Fıstığı Hasat Şenliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement