Ünal: "Türkiye'de Tek Noktada Rekolte Açıklansın" - Son Dakika
Ekonomi

Ünal: "Türkiye'de Tek Noktada Rekolte Açıklansın"

Ünal: "Türkiye\'de Tek Noktada Rekolte Açıklansın"

Türkiye'de bir çok kurum ve kuruluş fındık hasat dönemi öncesinde rekolte tespit çalışmalarını yürütürken, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, her kurumun ayrı rekolte açıkladığını, arzularının bundan sonra Türkiye'de tek bir rekoltenin...

31.07.2013 13:25

Türkiye'de bir çok kurum ve kuruluş fındık hasat dönemi öncesinde rekolte tespit çalışmalarını yürütürken, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, her kurumun ayrı rekolte açıkladığını, arzularının bundan sonra Türkiye'de tek bir rekoltenin açıklanması olduğunu söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekeili Fatih Han Ünal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2006 yılından 2012 yılına kadar fındıkta rekolte belirlenmesi için yürütülen karanfil sayımının yanlış bir uygulama olduğunu, bu nedenle kaldırdıklarını ifade etti.

Milletvekili Ünal, "Fındıkta 4 tane rekolte açıklanıyor. 'Bunlardan hangisi doğru acaba' diye insan sorası geliyor" diyerek, rekolte tespit çalışması yapanların tek çatı altında toplanmasını istedi.

Ünal, yaptığı konuşmada, "Fındıkta anlamakta zorlandığım bir konu var. Fındıkta 4 tane rekolte açıklanıyor. Bunlardan hangisi doğru acaba diye insan sorası geliyor. Kim hangisini arzuluyorsa onu alsın demekte mümkün değildir. Rekolte belirlemede eğer bir eksiklik varsa, bir standart gerekiyorsa bunu yine taraflar inşallah masaya yatıracak ben şahsen bu işe gönüllü olarak, bölge milletvekili olarak bu yazın çalışma yapacağız. Arzumuz tek noktada birleşelim, Türkiye'de tek noktada rekolte açıklansın. O rekolte ile hep beraber ne gerekiyorsa sistemimizi ona göre inşa edelim" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ünal: 'Türkiye'de Tek Noktada Rekolte Açıklansın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement