Bakan Yıldız'dan Elektrik ve Doğalgaza Dair Açıklama - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Yıldız'dan Elektrik ve Doğalgaza Dair Açıklama

Bakan Yıldız\'dan Elektrik ve Doğalgaza Dair Açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, kış dönemi için, ülke genelind,e elektrik ve doğalgaz için endişe edilebilir bir sorun bulunmadığını belirtti.

28.09.2013 13:24  Güncelleme: 15:52

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kış dönemi için, ülke genelinde, elektrik ve doğalgaz için endişe edilebilir bir sorun bulunmadığını belirterek, "Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, kış dönemi için herhangi bir sıkıntı öngörmüyoruz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırşehir'de düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarına katılmak üzere uçak ile geldiği Gülşehir İlçesine bağlı Tuzköy Beldesindeki Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na karşılayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, karşılama öncesi Tuzköy Belediye Başkanı Ümit Balak'ı ziyaret etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte kahvaltıya katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'a, Ümit Balak yörede yetiştirilen baldan ikram etti.

Daha sonra Tuzköy Beldesinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan 245 konutun bulunduğu alanda incelemelerde de bulunan Yıldız, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Kış döneminin başladığı bu günlerde özellikle elektrik ve doğalgaz konusunda bir sıkıntının bulunup bulunmadığına yönelik soruyu cevaplandıran Yıldız, "Vatandaşlarımız müsterih olsun, elektrik ve doğalgaz konusunda bir sıkıntı öngörmüyoruz. 2011 yılındaki aşırı kış şartlarında bile gerek elektrik ve gerekse de doğalgazda herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Meteorolojik veriler ışığında son 62 yılın en soğuk günlerinin yaşandığı 2011 yılında bile bir sorun yaşanmadı. Bu kış döneminde de herhangi bir sorun yaşanmayacak." dedi.

KAYA GAZI ARAŞTIRILIYOR

Yıldız, kaya gazı konusundaki yapılan çalışmalara ilişkin olarak yöneltilen bir soruya da "Kaya gazının ülkemiz adına önemli katkılar sağlayabileceğini ümit ederiz. Ama bunları önceden konuşmak çok doğru değil. Kaya gazı ile ilgili bilimsel araştırmalarımıza, uluslararası yatırımcımıza ve uluslararası sermayeye söylüyoruz. Yatırım yapmak isteyen varsa biz onları ruhsatlandıracağız. Onlara gerek Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi'nin yaptığı çalışmalardan arta kalan kuyular ve gerekse yeni kuyular için ruhsat verebileceğiz, tüm çalışmalar yapıldıktan sonra bakacağız. Ama kaya gazı bazı ülkelerde çok ciddi bir ümit kaynağı oldu.Türkiye'deki rezervler bu şekliyle ispat edilebilir ve değerlendirilebilirse inşallah. Türkiye için de niye olmasın. Hep birlikte yerli kaynağımıza ulaşabilmemiz lazım. Rezervler noktasında da sondajlar tamamlanmadan bunu telaffuz etmek doğru değil." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Yıldız'dan Elektrik ve Doğalgaza Dair Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement