İhlas Vakfı Referandumda 'Evet' Diyecek - Son Dakika
Genel

İhlas Vakfı Referandumda 'Evet' Diyecek

İhlas Vakfı referandumda 'evet' diyecekİSTANBUL - İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Okyay, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında İhlas Vakfı olarak referandumda evet diyeceklerini açıkladı.

05.04.2017 19:40

İhlas Vakfı referandumda 'evet' diyecek

İSTANBUL - İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Okyay, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında İhlas Vakfı olarak referandumda evet diyeceklerini açıkladı.

140 Sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran şemsiye kuruluş Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında evet diyeceklerini açıkladı. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Kurucu Üyesi ve İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Okyay, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yurt içindeki ve yurt dışındaki devlet düşmanlarıyla bir ölüm kalım mücadelesine girdiğini belirterek, "Evet, sadece siyasi partiyle ilgili olan bir gelişme değildir. Şuanda maalesef Avrupa'daki en büyük Türkiye düşmanları ülkemizi, ekonomik, siyasi ve askeri bakımdan çökertmek istiyorlar. Bir ölüm kalım mücadelesine girmiş vaziyetteyiz. Bugün burada bulunan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'na bağlı vakıf, sendika ve derneklerin üyeleri olarak evet dedik. İhlas Vakfı da, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın hem kurucusu hem de yönetiminde bulunuyor. 'Evet' dememizin birçok faydaları ve sebepleri vardır. Birincisi bu evet siyasi bir evet değildir. Etrafı ateş çemberiyle çevrilmiş olan Türkiye'nin bir mücadelesidir. Bu mücadelenin zaferle neticelenmesi için büyük ve kuvvetli bir lider etrafında Türk milletini kenetlenmesi lazımdır" dedi .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şuanda Müslüman Türk milletinin, Selçuklu'dan ve Osmanlı'dan gelen karizmatik bir lideri olarak Türkiye'nin bütün düşmanlarıyla mücadele ettiğini belirterek, "İçeride PKK, DEAŞ gibi düşmanlar olduğu gibi maalesef dost görünen; gerek NATO, gerek Avrupa ülkeleri ile ilgili bir ölüm kalım mücadelesi veriyor. Bu sebeple bizler sadece bir parti anlayışıyla değil bu ülkeye inanmış, Osmanlı'nın bildirdiği gibi devlet-i ebed müddet'e inanmış. Sonsuza kadar gidecek bir devlet anlayışına inanmış, inançlı ve imanlı insanlar olarak evet diyeceğiz" diye konuştu.

" Almanya, hayır oyu verilsin diye gazetelerinde açıkça mücadele ediyor"

Koalisyonların ve küçük partilerin bir ülkenin istikrarsızlaşmasında en önemli etken olduğuna dikkat çeken Okyay, "Bu sebeple koalisyon olmayacaktır. İstikrarlı bir devlet olacaktır. İstikrarlı devlet için de bir başkanın liderliğinde bu ülke ekonomik, siyasi ve askeri başarıya el uzatacaktır. Niçin Almanya aleni olarak bizim bakanlarımızı konuşturmuyor ve Türkiye'de hayır oyu verilsin diye gazetelerinde açıkça mücadele ediyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yakaladığı ekonomik hızı artırırsa, yapımı devam eden üçüncü havalimanı ile bölgesinin en büyük aktarma merkezi olacağını ve bunun sonucunda Türkiye'nin dünyaya meydan okuyacağını belirten Mehmet Okyay, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Ekonomik olarak da inşallah ekonomisi kuvvetli devletler arasında ilk on arasına girecektir. Bütün bunlar Avrupa'nın ve Türkiye düşmanlarının uykusunu kaçırıyor. Bütün bunlar için biz samimiyetle, kalben, tarihten gelen bir anlayışla evet diyoruz. Bu evetin, ülkemiz ve devletimiz için çok faydalı neticeler doğuracağına da inanıyoruz. Bundan dolayı da İhlas Vakfı olarak, İhlas camiası olarak evet demeye devam ediyoruz".

İhlas Vakfı Referandumda \'Evet\' Diyecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel İhlas Vakfı Referandumda 'Evet' Diyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement