10 Kasım törenleri - Son Dakika
Güncel

10 Kasım törenleri

10 Kasım törenleri

Çelenklerin anıta konulmasından sonra saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

10.11.2013 12:39

10 Kasım törenleri - HATAY

Hatay'da Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hasan Polat, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, askeri yetkililer ve öğrenciler katıldı.

Çelenklerin anıta konulmasından sonra saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Lekesiz, "Aziz Atam; aramızdan ayrılışının 75. yılında manevi huzurundayız. Milletimiz ile beraber ortaya koyduğunuz benzersiz kurtuluş mücadelesinin ardından kurduğunuz cumhuriyet ile bu zaferi taçlandırdınız. Bize bıraktığınız bu kutsal emaneti korumak, onu her alanda yücelterek gösterdiğiniz çağdaş uygarlıklar seviyesinin üzerine çıkarmak için yüksek bir görev bilinci ile çalışıyoruz. Manevi varlığınız, cesur ve ileri görüşlü kişiliğinizle mücadele azminiz bizlere güç vermekte ve yolumuzu aydınlatmaktadır. Sizi ve şahsınızda istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Antakya Kültür Merkezi'nde devam eden program, Piyade Yarbay Ersin Ersoy'un yaptığı sunumun ardından öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement