10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

10.01.2017 09:42

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akgün, mesajında, 10 Ocak'ın basın çalışanlarına ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden itibaren Türkiye'de Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını hatırlattı.

Gazeteciliğin her geçen yıl daha da öneminin arttığına dikkati çeken Akgün, şunları kaydetti:

"Günümüzde önemi her geçen gün artmaya devam etmekte olan gazetecilik dünyanın en dinamik ve bir o kadar da önemli mesleklerinden biridir. Toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenen, tarafsız, objektif ve ilkeli yayınlarıyla vatandaşlarımızın gözü kulağı olmaya özen gösteren gazeteci arkadaşlarımız, güçlü ve demokratik bir Türkiye'nin tesisinde de önemli katkıları bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle basın mensuplarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü' tebrik ediyorum."

Albayrak, 10 Ocak'ı kutladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da basının vatandaşların haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirtti.

Basının, toplumsal konularla ilgili kamuoyu oluşturmak ve gerçekleri araştırmak gibi çok önemli görevleri olduğuna dikkati çeken Albayrak, şunları kaydetti:

"Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesini sağlamak, toplumsal konularla ilgili kamuoyu oluşturmak ve gerçekleri araştırmak gibi çok önemli görevleri yerine getirmektedir. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler konusundaki bilgilere zor şartlar altında dahi olsa bizlere ulaştıran ve görevlerini büyük bir emek ve hassasiyetle yerine getiren basın mensuplarımızın çalışmaları takdire değerdir. Bu duygu ve düşüncelerle; basın meslek ilkeleri doğrultusunda doğru ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde kamuoyunu aydınlatan, öncelikle kentimizdeki değerli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum."

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay da yayımladığı mesajla 0 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Günay, 10 Ocak'ın, büyük bir özveriyle görev yapan basın camiasının isimsiz kahramanlarını anma ve hatırlama günü olduğunu dile getirerek, "Basın demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından birisidir. Doğru, tarafsız, özgür ve güvenilir bir basın, ülke ve toplum gelişiminin en önemli tamamlayıcısıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bu mesleğe emek ve gönül vermiş ilimizde görev yapan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement