"16 Eyaletili Almanya Bölündü Mü?" - Son Dakika
Güncel

"16 Eyaletili Almanya Bölündü Mü?"

"16 Eyaletili Almanya Bölündü Mü?"

BDP'li Baydemir Makamında Kabul Ettiği Alman Milletvekilleri ile Özerkliği Konuştu

18.08.2010 22:35  Güncelleme: 23:52

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir, makamında kabul ettiği Alman milletvekillerine tartışma yaratan demokratik özerklik ile ilgili sözlerini hatırlatarak, "Bildiğim kadarıyla Almanya'nın 16 eyaleti var. Eyaletlerin var olması Almanya'yı böldü mü?" dedi.

Diyarbakır'a gelen Avrupa Parlamentosu Milletvekili Jürgen Klute, Berlin

Federal Parlamentosu Milletvekili Ingrid Remers, Almanya Kuzey Ren Westfalya Milletvekilleri Barbel Beuermann, Rüdiger Sagel ve Yezidi kökenli milletvekili Ali Atalan, Almanya Süryani Federasyonu Başkan Yardımcısı Johann Roumee ve Kürt Alman Dostluk Grubu'ndan Lothar Hill, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Kürtçe ve Türkçe konuşan Baydemir, 7 bin yıldan bu yana yaşamın hüküm sürdüğü Diyarbakır'ın sıcak günler geçirdiğini, bu sıcaklığın hem iklim, hem de siyasetten kaynaklandığını söyledi. 2009 seçim sonuçları ve ardından Kürt siyasetçilerine yönelik tutuklamalara dikkat çeken Osman Baydemir, çatışmaların yarattığı tahribatlar ile hükümetin Kürt sorununa yaklaşımına ilişkin görüşlerini açıkladı.

Tunceli'de bir panelde aktardığı ve tartışma yaratan demokratik özerklik ile ilgili görüşlerini konuk heyete de anlatan Başkan Baydemir, "Bildiğim kadarıyla Almanya'nın 16 eyaleti var. Eyaletlerin var olması Almanya'yı böldü mü?" diye sordu. Baydemir, heyetin kendisini Almanya'ya davet etmesi üzerine, "Gelmeyi elbette çok isterdim. Biliyorsunuz ki yurt dışı yasağım var. Yasağım kalkar kalkmaz davetinize icabet etmek isterim" dedi. Heyette bulunan bir milletvekilinin, "Güvenliğinizden endişe ediyor musunuz?" sorusuna Baydemir, "14 yaşındaki çocukların, askerlerin, polislerin, gerillaların yaşamını yitirdiği bir ortamda kişisel olarak güvenliğimin bir önemi yoktur" dedi. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, daha sonra konuklarına poşu hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel '16 Eyaletili Almanya Bölündü Mü?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement