19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kktc?de Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kktc?de Törenlerle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kktc?de Törenlerle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı KKTC'de törenlerle kutlandıAli Ruhluel Lefkoşa, 19 Mayıs, (DHA)- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının anısına Türk gençliğine armağan ettiği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bugün Türkiye'yle birlikte KKTC'de de tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

19.05.2016 16:20

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı KKTC'de törenlerle kutlandı

Ali Ruhluel Lefkoşa, 19 Mayıs, (DHA)- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının anısına Türk gençliğine armağan ettiği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bugün Türkiye'yle birlikte KKTC'de de tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Başkent Lefkoşa'daki ilk tören, Atatürk Anıtı'nda yer aldı. Çelenk konulmasıyla başlayan tören, Anıtkabir'den getirilen toprağın Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla devam etti ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun ve diğer üst düzey yetkililer katıldı. Atatürk anıtının önündeki törenin ardından Lefkoşa Atatürk Stadyumu'nda tören düzenlendi. Tören, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KKTC Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova'nın eşliğinde öğrencilerin ve gençlerin bayramını kutlaması, halkı selamlamasıyla başladı. Törende, öğrenciler şiirler okudu, bando gösterileri yapıldı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu. Anıtkabir'den getirilen ve Türkiye ile KKTC bayraklarına sarılı kutsal toprak Türkiye Büyükelçisi Kanbay tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya takdim edildi.

Berova 'Atatürk ülkenin geleceğini gençlere emanet etti'

Törende KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Berova, konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe verdiği önemin; doğum günü olarak da kabul ettiği 19 Mayıs'ı, gençliğe armağan etmesinden görüldüğüne işaret etti. Berova, Atatürk'ün ülkenin geleceğini de gençlere emanet ettiğini belirterek, bu kapsamda gençleri geleceğe hazır olmaları için özveriyle yetiştiren öğretmen ve velileri kutladı. Günün Türk milleti için anlam ve önemine işaret eden Berova, 19 Mayıs 1919 Samsun çıkarmasının bugün 97. yıldönümünü kutladıklarını belirtti. Atatürk'ün 19 Mayıs'ta attığı adımın; Türk halkının bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin adımları olduğuna işaret eden Berova, bugünün ayrıca Kurtuluş Savaşı'nı ve verilen canları, kanları hatırlattığını söyledi. Berova, geçmişini, kültürünü iyi bilen, sahip çıkan ve bunu geleceğe aktaran toplumların geleceklerini sağlam temeller üzerine kurabileceğine işaret ederek, Atatürk'ün bu yüzden güveni tam olan gençlere bugünü ve ülke geleceğini armağan ettiğini kaydetti. Atatürk'ün her zaman gençliğe önem verdiğini, cumhuriyeti koruma, geliştirme ve ileriye taşıma görevini gençlere bıraktığını anlatan Berova, gençlerin de birlik beraberlik içinde çalışarak KKTC'yi daha güçlü hale getireceğine inanç belirtti. Konuşmaların ardından resmigeçit yapıldı ve gençler 19 Mayıs gösterilerini sundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kktc?de Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement