28 Şubat Soruşturmasında Karar - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Soruşturmasında Karar

28 Şubat Soruşturmasında Karar

Tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 6 emekli askerden 3'ü tutuklandı.

16.02.2013 02:19  Güncelleme: 11:17

28 Şubat Soruşturması kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 6 emekli askerden 3'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen askerlerden emekli Koramiral Aydan Erol, emekli Tümgeneral Şevket Turan, emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer tutuklandı. Emekli Korgeneral Ahmet Atalay Efeer, emekli Tümamiral Mustafa Özbey ve emekli Tuğgeneral İzzettin Gürdal ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında savcılık sorgularının ardından tutuklanan 3 emekli asker cezaevine gönderildi.

TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Nöbetçi 3 No'lu Hakimliği'nde sorgulanan 6 emekli askerden, tutuklanmasına karar verilen emekli Koramiral Aydan Erol, emekli Tümgeneral Şevket Turan ve emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer, emniyete ait bir minibüsle eskort eşliğinde Sincan F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Hakimliğin, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdiği, emekli Korgeneral Ahmet Atalay Efeer, emekli Tümamiral Mustafa Özbey ve emekli Tuğgeneral İzzettin Gürdal ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara Adliyesi'nden ayrıldı.

ÇOK KONUŞULACAK KARELER

28 Şubat soruşturması kapsamında sorgulanan komutanların görüntüleri çok konuşulacak. 12 Nisan 2012'de başlayan ve tutuklu emekli asker sayısının 72'ye ulaştığı 28 Şubat gözaltılarından geriye tarihi kareler kaldı. Gündüz savcılık, gece ise geç saatlere kadar hâkimlik sorguları sonunda ortalama yaşları 70 üzeri olan eski komutanlar, saatler süren yorucu ifadeler ve beklemeler sırasında mahkeme sıralarında uyuyarak yorgunluklarını giderdi. 28 Şubat operasyonlarının 12 Nisan 2012 tarihindeki ilk dalgasında sorgu aralarında dinlenen eski komutanlar bir sanık avukatı tarafından böyle görüntülenmiş.

 

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Soruşturmasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement