6 Bin 500 Öğretmen ve Aileleri Resepsiyonda Buluştu - Son Dakika
Güncel

6 Bin 500 Öğretmen ve Aileleri Resepsiyonda Buluştu

6 Bin 500 Öğretmen ve Aileleri Resepsiyonda Buluştu

Bağcılar'da görev yapan öğretmenler, aileleriyle birlikte "Öğretmenler Günü Resepsiyonu"nda bir araya geldi.

23.11.2013 14:08

Bağcılar'da görev yapan öğretmenler, aileleriyle birlikte "Öğretmenler Günü Resepsiyonu"nda bir araya geldi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin ettiği resepsiyonda emekli öğretmenlere de 'Hizmet Şeref Belgesi' verildi.

Bağcılar Belediyesi, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla ilçede görev yapan öğretmenler için Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda "Öğretmenler Günü Resepsiyonu" düzenledi. Aileleriyle birlikte resepsiyona katılan öğretmenler, programın ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz'ın seslendirdiği türkülerle eğlence dolu anlar yaşadı. 6 bin 500 öğretmen ve ailelerinin katıldığı resepsiyona; AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, öğretmenler, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"GELECEĞİMİZ SİZLERE EMANET"

Milletvekili Feyzullah Kıyıklık yaptığı konuşmada, öğretmenlerinin sözlerinin hayatında derin etki bıraktığını söyledi. Türkiye'nin güzel bir yol aldığını da kaydeden Kıyıklık, "Bu yolda öğretmenlerimizin de büyük katkısı olacak. Dünyaya doğru ve güzeli sizlerin sayesinde ulaştıracağız. Bizim sevgimizin, saygımızın artmasını ve barışın oturmasını sizler sağlayacaksınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Çocuklarımız, geleceğimiz sizlere emanet" diye konuştu.

Milletvekili Harun Karaca ise ülkenin terörden çok çektiğini belirterek, artık ağıt zamanı olmadığını; horon, semah, sema, türkü zamanı olduğunu ifade etti.

Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ise yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Maddi sıkıntılarınız ve bazı problemleriniz var. Ancak şunu bilin ki; hiçbir meslek mensubu gelirinden memnun değildir. Geçinmek ücretle olacak bir şey değildir. Geçinmek bir hayat tarzıdır. Sizin yaptığınız işin maddiyatla ölçülebilir bir yanı yoktur. Siz, gönüllü çalışıyorsunuz sadece ücretiniz size hediye olarak veriliyor."

"EĞİTİME YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARIN MEYVESİNİ ALIYORUZ"

Öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, 'bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar' sözünün muhatapları öğretmenlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Bağcılar'da altyapısından bayındırlık faaliyetlerine kadar, sosyal ve kültürel dönüşümün gerçekleştirilmesinde öğretmenlerin katkısı olduğunu ifade eden Çağırıcı, şöyle konuştu:

"Gerek hükümetimiz gerek Bağcılar Belediyesi olarak en fazla yatırımı eğitime ayırıyoruz. Eğitimi belli bir noktaya getirmeden eğitimsiz, güvenliksiz ve sağlıksız bir Bağcılar'ın kimseye faydası olmaz. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi eğitimle olur. Eğitime yaptığımız yatırımların meyvesini alıyoruz." Geçen yıl üniversiteye en fazla öğrenciyi İbni Sina Lisesi'nin yerleştirdiğini de hatırlatan Çağırıcı, gerçekleştirdikleri çalışmaların meyvesini aldıklarını ifade etti. Öğretmenliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu vurgulayan Çağırıcı, şunları söyledi: "Öğretmenlerimiz mesleklerini sevgi ve merhamet duygularıyla sürdürmektedirler. İlçemizdeki 96 devlet okulunun yarısını son 10 yılda yaptık. Okullarımızın cephelerinin mantolamasını tamamladık. Müsait olan okullarımızın bahçelerini ve çevre düzenlemesini yaptık. Bilgi Evlerimizle eğitime destek veriyoruz. Yakında 22 mahallemizin tamamında bilgi evlerimizi de hizmete geçireceğiz, inşa edeceğimiz 7 yüzme havuzundan öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ücretsiz olarak faydalanacak. Üçüncü üniversitenin hazırlığını yapıyoruz. Her mahalledeki kütüphanelerin yanında güvenli internet projemiz de birer kütüphane noktaları oldu."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da ebediyete uğurladıkları öğretmenleri ve vefat eden eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş'u rahmetle andıklarını belirtti. Yılmaz, "Tüten bacada, yükselen fabrikada ve huzurlu yuvada öğretmenlerin payı vardır. Bu dava kutlu ve umutlu olacak. Bu heyecanımızı hiçbir zaman kaybetmeyelim. Yoksa bahar asla olmaz. Baharı olmayan ulusların karanlığa mahkum olması kaçınılmaz olur. Öğretmendir karanlıklardan aydınlığa çıkaran" dedi.

ÖĞRETMENLERE HEDİYE VE 'HİZMET ŞEREF BELGESİ' VERİLDİ

Konuşmaların ardından 6 bin 500 öğretmenin adına ilçedeki 10 okulun müdürleri hediyelerini aldı. "24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlama programı kapsamında emekli öğretmenlere de Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi.

Programda ayrıca mesleğe yeni başlayan yaklaşık 400 stajyer öğretmen yemin etti.

Daha sonra öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibinin sunduğu Kırklareli yöresi folklor gösterisi büyük alkış topladı. Öğretmenler ve aileleri ilerleyen saatlerde sahne alan sanatçı Orhan Hakalmaz'ın söylediği türkülere eşlik ederek eğlendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 6 Bin 500 Öğretmen ve Aileleri Resepsiyonda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement