6 Yaşındaki Çocuğun Rastgele Açılan Ateş Sonucu Ölmesi - Son Dakika
Güncel

6 Yaşındaki Çocuğun Rastgele Açılan Ateş Sonucu Ölmesi

6 Yaşındaki Çocuğun Rastgele Açılan Ateş Sonucu Ölmesi

Anne Gülhan Ceylan: "Sonuç bu olmamalı, yüce adalete inanıyorum. Böyle bitmemeli, gerçek katil bulunmalı"

11.07.2013 17:58

İzmir'de 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın parkta oynarken rastgele açılan ateş sonucu ölmesine ilişkin açılan davada, silahı ateşlediği iddiasıyla yargılanan Can K'nin tahliye edilmesini değerlendiren anne Gülhan Ceylan, "Sonuç bu olmamalı, yüce adalete inanıyorum. Böyle bitmemel,i gerçek katil bulunmalı"dedi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, hakkında "Çocuğu ya da beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Can K'nin delil yetersizliği nedeniyle tahliye edilmesini gazetecilere değerlendiren anne Ceylan, mahkemenin kendileri açısından güzel bir sonuca varacağına inandığını söyledi.

Adalete güvendiğini ifade eden Ceylan, silahın el yapımı olduğunun belirlendiğini silahı yapanların, kimlerin eline geçtiğinin araştırılması ile Umut'un katilinin belirleneceğini kaydetti.

Tahliye kararının beraat anlamına gelmediğini belirten Ceylan, ilk etapta tutuksuz yargılama kararının kendilerini üzdüğünü ancak avukatları ile yaptıkları değerlendirme sonrasında adalete olan inançlarını kaybetmediklerini ifade etti.

Ceylan şöyle konuştu:

"Sonuç bu olmamalı, yüce adalete inanıyorum. Böyle bitmemeli gerçek katil bulunmalı. Bireysel silahlanmaya karşı olduğumu her yerde söylüyorum. 'Umut Yasası' çıksın, herkesin yaşamına yaşam katsın ama olmadı çünkü bireysel silahsızlanma konusunda bir şey yapılmadı. Önlem alınamadı. Eğer ki 'Umut Yasası' gerçekten devlet büyüklerimiz tarafından çıkarılmış olsaydı Arif, Azra bugün yaşıyor olacaktı. Ankara'daki Azra'nın durumunu öğrendiğim zaman inanın ikinci kez yıkıldım. Devlet büyüklerimize bir kez daha sesleniyorum, bunu basite almasınlar."

Olayın geçmişi

Karabağlar ilçesinde, 27 Ağustos 2012 tarihinde rastgele açılan ateş sonucu, beline isabet eden kurşunla ağır yaralanan Umut Ceylan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Yapılan balistik incelemede, uyuşturucu kullanmak, yaralama, hırsızlık gibi 8 ayrı suç kaydı bulunan İzmir Açık-Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu Can K'nin olayın faili olduğunun tespit edildiği iddia edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 6 Yaşındaki Çocuğun Rastgele Açılan Ateş Sonucu Ölmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement