9. İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Kongresi - Son Dakika
Güncel

9. İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Kongresi

9. İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Kongresi

İran Meclis Başkanı Laricani: “İİT, İslam dünyasının karşı karşıya olduğu yabancı baskılar ve iç ihtilaflar gibi sorunların çözümünde önemli rol oynayabilir”

14.02.2014 09:15

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) İslam dünyasının karşı karşıya olduğu yabancı baskılar ve iç ihtilaflar gibi sorunların çözümünde önemli rol oynayabileceğini söyledi.

Başkent Tahran'da 18-19 Şubat'ta gerçekleştirilecek 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Parlamentolar Birliği Kongresi'nin İcra Komitesi toplantısında konuşan Laricani, İİT'nin, İslam ümmetinin taleplerinin ve sorunlarının dile getirilmesi ve gerçekleştirilmesi için önemli bir fırsata dönüştürülebileceğini belirtti.

Kongrenin sloganının "Birlik, Kalkınma ve Adalet" olduğuna vurguda bulunan Laricani, enerji, teknoloji ve insan gücü alanlarında gelişmiş olan Müslüman ülkelerin bu kapasitelerini diğer Müslüman ülkelerin kalkınması için kullanabileceğini kaydetti.

Türkiye'den de bir delegasyonun katıldığı 31. İcra Komitesi toplantısına, İİT Parlamentolar Birliği Genel Sekreteri Mahmut Erol Kılıç başkanlık etti. İki gün sürecek İcra Komitesi toplantılarında kongrenin yürütülmesine ilişkin konular ele alınacak.

18 Şubat Salı günü başkent Tahran'da 47 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek ve iki gün sürecek kongreye 15 ülkenin de gözlemci statüsünde katılacağı belirtildi. Kongreye Türkiye'den ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek katılacak. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement