Adana'da 'Güneyin Turuncu Kadınların Umudu' Projesi - Son Dakika
Güncel

Adana'da 'Güneyin Turuncu Kadınların Umudu' Projesi

Adana'da 'Güneyin Turuncu Kadınların Umudu' projesiGüney Adana Kalkınma Projesi kapsamında yürütülen 'Güneyin Turuncu Kadınların Umudu' projesi düzenlenen törenle başlatıldı.

20.12.2017 18:08

Adana'da 'Güneyin Turuncu Kadınların Umudu' projesi

Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında yürütülen 'Güneyin Turuncu Kadınların Umudu' projesi düzenlenen törenle başlatıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ndeki törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Güney Adana Kalkınma Projesinin çoğunlukla kadınlara yönelik bir proje olduğunu söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Bu da başka bir anlam taşıyor. Çünkü kadını olmayan bir evin erkeği de mutlu değildir. Dolayısıyla kadının mutluluğu evin de mutluluğudur ve bütün Türkiye'nin mutluluğudur. Biz Seyhan Belediyesi olarak Şakirpaşa'da sanayi mutfağımız ve spor alanımız var ve oraya yaklaşık 25 kadınımızı alacağız"dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, daha iyi koşullarda ve refah içinde yaşamak için Adana'ya gelen vatandaşlar için bu projelerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Mahmut Demirtaş da konuşmasında, "Kadınlarımız da emeklerinin karşılığında çalışacaklar. Kendilerine göre sorumlulukları var, aile geçindiriyorlar. Bunun için büyük fedakarlık göstererek çalışıyorlar. Onların emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Narenciye üretiminin hemen hemen üçte birini Adana üretiyor. Ağaçtan düşen, çürüyen ve satılamayan meyvelerden nasıl tasarruf ederiz diye aklımıza böyle bir proje geldi. Amacımız bu ürünlerin daha kaliteli bir şekilde değerlendirmek, vatandaşlarımıza ulaştırabilmek ve bunun sonucunda bu bölgedeki bütün vatandaşlarımıza dokunmak istiyoruz" dedi.

Adana\'da \'Güneyin Turuncu Kadınların Umudu\' Projesi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da 'Güneyin Turuncu Kadınların Umudu' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement