Adıyaman Ekg Yardım Gemisinde Öldürülen Fahri Yaldız Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Adıyaman Ekg Yardım Gemisinde Öldürülen Fahri Yaldız Toprağa Verildi

Adıyaman Ekg Yardım Gemisinde Öldürülen Fahri Yaldız Toprağa Verildi

Gazze'ye İnsani Yardım Taşıyan Mavi Marmara Gemisinde Bulunan ve İsrail'in Düzenlediği Saldırıda Yaşamını Yitiren 43 Yaşındaki Fahri Yaldız, Memleketi Adıyaman'da Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı.

04.06.2010 23:43

GAZZE'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde bulunan ve İsrail'in düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 43 yaşındaki Fahri Yaldız, memleketi Adıyaman'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Sabah saatlerinde tarifeli uçak ile Adıyaman'a getirilen Fahri Yıldız'ın cenazesi, son kez evinin önünden geçirilişi sırasında yakınları sinir krizi geçirip yasa boğuldu. Hastane morguna götürülen Yaldız'ın cenazesinin bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabutu, öğle namazı sırasında tören için Ulu Camii'ne getirildi. Ulu Camii'nde cuma namazının ardından İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından kıldırılan cenaze namazına; Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Mehmet Aydın, Mehmet Erdoğan, CHP Milletvekili Şevket Gürsoy ile Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, MAZLUM-DER Genel Başkanı Faruk Ünsal, Fahri Yaldız'ın yakınları ile birlikte yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Sıcak havaya rağmen cenaze törenine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle kentte birçok cadde trafiğe kapanırken, cami avlusunda fenalaşan Yaldız'ın yakınlarına da hazır bekletilen ambulanslarda müdahale edildi. Kılınan namazın ardından Yaldız'ın tabutu; 'Kahrolsun İsrail', 'Mehmetçik Gazze'ye', 'Şehitler Ölmez' ve 'Katil İsrail' sloganları eşliğinde omuzlarda bir süre taşındı. Sık sık tekbir de getiren kalabalığın bir süre omuzlarda taşıdığı Yaldız'ın Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra cenaze aracına konularak Belediye Mezarlığı'na götürüldü. Yaldız'ın naaşının sloganlar ve dualar eşliğinde toprağa verilmesi sırasında gözyaşı döken ailesini ise yakınları teselli etmeye çalıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman Ekg Yardım Gemisinde Öldürülen Fahri Yaldız Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement