Adrasan' da Hedef 12 Ay Turizm - Son Dakika
Güncel

Adrasan' da Hedef 12 Ay Turizm

Adrasan\' da Hedef 12 Ay Turizm

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde Belde Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) ortak projesi 'Ekoturizm Projesi', Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle başlatıldı.

25.09.2012 17:23

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde Belde Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) ortak projesi 'Ekoturizm Projesi', Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle başlatıldı. Adrasan'da gerçekleştirilecek projenin tanıtımı, AÜ Uygulama Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla yapıldı. Toplantıya Adrasan Belediye Başkanı Yalçın Akkulak, Mavikent Belediye Başkanı Erdeniz Yavuz, proje koordinatörü Esra Karlıova Soysal, ekoturizm uzmanı Devin Bahçeci, turizm işletmecileri ve davetliler katıldı.

Toplanın açılış konuşmasını yapan Adrasan Belediye Başkanı Yalçın Akkulak, Adrasan'da yaşayan geçimlerini turizm ve tarımla geçinen vatandaşların ortaklaşa yararlanacağı bir projeye start verdiklerini söyledi. Beldeye gelen turistlerin deniz, kum, güneş üçlemesinin yanında beldede alternatif turizmi geliştirmek istediklerini kaydeden Başkan Akkulak, hem çeşitlilik sağlamak hem de tarihi Likya Yolu'nun dünyaca tanıtımını yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Projenin kapsamında Likya Yolu'na rota bilgilendirme tabelalarını konulacağını belirten Başkan Akkulak, Adrasan Kalesi'ne çıkışı kolaylaştırmak için ahşap merdivenler ve seyir terasları yapılacağını söyledi. Dünya'da Çin ve İtalya'dan sonra en uzun yürüyüş rotasının Likya Yolu rotası olarak belirlendiğini belirten Akkulak, Dünya'da alternatif turizm hızla gelişiyor. Gelecek 30-40 yıl içerisinde Likya yolunu keşfetmek isteyen sırt çantalı ve eli batonlu insanları ağırlayacağımız göz önüne alındığında şimdiden uzmanlarında yardımıyla en iyi şekilde hazırlıklı olmalıyız diye konuştu.

Proje Koordinatörü Esra Karlıova Soysal da 8 ay sürecek proje çerçevesinde beldede 18-35 yaş arası gençlerin Likya Yolu'nda rehberlik yapabilmelerini sağlamak için ilk etapta 70 kişiye eğitim vereceklerini söyledi. Bunun yanı sıra beldede faaliyet gösteren işletme sahiplerinin eğitime alınacağını vurgulayan Karlıova, ekoturizmin sürdürülebilir konusunda bilgilendirileceğini kaydetti. Projenin başarılı olabilmesi için yerel işletmecilerin projeye destek vermesinin gerekliliğini vurgulayan Soysal, projenin Adrasan'da turizmin 12 aya çıkarılmasına katkı koyacağına değindi.

Bilgi Üniversitesi'nden Devin Bahçeci'nin 'ekolojik turizm ve örnek uygulamaları'na ilişkin sunumunun ardından konuşan BAKA Antalya Ofis Müdürü Alaaddin Özyürek ise BAKA'nın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Projenin BAKA'nın sağladığı hibe ile gerçekleştirildiğini belirten Özyürek Turizmin 12 aya yayılması, çeşitlendirilmesi, sürdürülebilir turizme katkı sağlanması gibi katma değerli ve artı değer sağlayan her türlü projeye BAKA olarak destek vermeye hazırız dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adrasan' da Hedef 12 Ay Turizm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement