Afyonkarahisar Protokolü Halat Çekmede Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Protokolü Halat Çekmede Yarıştı

Afyonkarahisar Protokolü Halat Çekmede Yarıştı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Geleneksel Spor Oyunları, renkli görüntülerle başladı.

22.05.2012 13:05

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Geleneksel Spor Oyunları, renkli görüntülerle başladı. Atatürk Stadı'ndaki oyunlarda il protokolü üyeleri halat çekti, penaltı atışı yaptı.

Spor oyunlarının açılışında, Afyon Gelişim Platformu Halk Oyunları ekibinin halk oyunları yer aldı. Halk oyunu gösterilerinin ardından

Zafer Spor Kulübü sporcularının jimnastik hareketleri spor oyunlarını izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Minik sporcuların bu gösterisinin ardından

protokol üyeleri sahaya indi. Halat çekme yarışmasında protokol üyeleri büyük bir mücadele ortaya koydu. İl protokolü önce ikiye ayrıldı, ardından Atatürk Stadı'nın ortasına serilen halatı çekmeye başladı. İki güçlü grubun yarıştığı halat çekme yarışında, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, Emniyet Müdür Yardımcısı Kasım Korkut ve işadamlarının yer aldığı grup kazanan taraf oldu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilçe belediye başkanları ve işadamlarının bulunduğu diğer grup halat çekme yarışmasını kaybetti. Renkli görüntülerin yer aldığı halat yarışmasının ardından protokol üyeleri bu kez penaltı atışlarına katıldı. İlk penaltıyı Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol kullandı. Sırayla tüm protokol üyeleri penaltı atışı kullandı. Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun 3 penaltı atışında 1 atışı, kalecinin uzanmaması üzerine gol oldu. Bu durum 'Şike var' esprilerine neden oldu.

TÜRKİYE'DE SADECE AFYONKARAHİSAR'DA YAPILIYOR

Spor oyunlarının açılışında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Spor Oyunları'nın oda ve borsalar içinde ilk kez ATSO tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Serteser, Türkiye'de 365 oda ve borsanın var olduğunu, yaklaşık 1 milyon 420 bin de TOBB üyesi

bulunduğunu söyledi. İlk defa 2006'da birincisini düzenleyerek başladıkları Spor Oyunları'nı düzenleyen hiçbir odanın olmadığını kaydeden Serteser, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın da bu yıl Spor Oyunları düzenleyeceğini aktardı.

ATSO Spor Oyunları'na katılımın her geçen gün arttığını belirten Serteser, geçen yıl Yaz Gecesi etkinliklerinin bir gecesini Spor Oyunları ödül törenlerine ayıran Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Oyunları Tertip Komitesi Başkanı Gürcan Aşçı da Spor Oyunları'nın amacının firmalar arasındaki iletişimi sağlamak olduğunu söyledi. Aşçı, müsabakaların centilmence geçmesini temenni etti.

600 ÜZERİNDE SPORCU TER DÖKECEK

Geleneksel ATSO Spor Oyunları'nda bu yıl 71 firma ve 600

üzerinde sporcu ter dökecek. Spor Oyunları'nda bu yıl ilk kez Rahvan At Yarışı'nın yanı sıra futbol, voleybol, halat çekme, penaltı yarışı, bilek güreşi, dart, bowling, masa tenisi, tavla, satranç, karting, kort tenisi, dragon bot yarışı ve mangala dallarında sporcular yarışacak.

Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Emniyet Müdür Yardımcısı Kasım Korkut, daire müdürleri ile işadamları ve firmaların temsilcileri katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Protokolü Halat Çekmede Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement