Ağrı Dağı'na "Barış Tırmanışı" Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Ağrı Dağı'na "Barış Tırmanışı" Yapıldı

Ağrı Dağı\'na "Barış Tırmanışı" Yapıldı

TDF Başkanı Karaca: "Şu anda Ağrı Dağı'nın 3 bin 200 metresindeyiz. Kamplarımızı kurduk. Muhteşem manzaranın keyfini çıkarıyoruz. 7 ülkeden 145 kişi ile geldik"

28.08.2013 18:10

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından Ağrı Dağı'na "Barış Tırmanışı" yapıldı.

TDF Başkanı Alaattin Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak bu yıl 14'üncüsünü düzenledikleri "Zafer Tırmanışı"nı bu yıl Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçten dolayı "Barış Tırmanışı" olarak gerçekleştirdiklerini belirterek, tırmanışın büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Tırmanışa, TDF'ye bağlı 68 kulübün de katıldığını anlatan Karaca, "Şu anda Ağrı Dağı'nın 3 bin 200 metresindeyiz. Kamplarımızı kurduk. Muhteşem manzaranın keyfini çıkarıyoruz. Türkiye ile Azerbaycan, İran, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Kosova'dan, 7 ülkeden 145 kişi ile geldik" dedi.

Amaçlarının, zirveye çıkarak buradan barış mesajı vermek olduğunu belirten Karaca, şunları kaydetti:

"Bizimle gelen federasyon üyelerimiz, bizden hiçbir maddi destek almadan büyük bir istekle bugün bizimle buradalar. Yarın 4 bin 200 metreye çıkacağız inşallah. Bu sefer 90. defadır Ağrı Dağı'na tırmanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ülkemizdeki barış havasına bir de bizim katkımız olsun istedik. Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'ndan barış mesajları vereceğiz." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı Dağı'na 'Barış Tırmanışı' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement