Ak Partili Vekilden Kerbela'da Tutuklanan İşçilerin Yakınlarına Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Vekilden Kerbela'da Tutuklanan İşçilerin Yakınlarına Ziyaret

Ak Partili Vekilden Kerbela\'da Tutuklanan İşçilerin Yakınlarına Ziyaret

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Irak'ın Kerbela kentinde tutuklu bulunan işçilerin ailelerini ziyaret etti.

05.05.2012 18:05

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Irak'ın Kerbela kentinde tutuklu bulunan işçilerin ailelerini ziyaret etti. İşçi yakınlarıyla sohbet eden Gündeş, "Bir daha kimseyi Irak'a göndermiyoruz çünkü onları sınırdan içeri sokarken gerçekten çok zorlandık" şeklinde konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Irak'ın Kerbela kentinde tutuklu bulunan 18 işçinin Talas ilçesinin Kepez Mahallesi'nde yaşayan ailelerini ziyaret etti. Kerbela'da bulunan 18 işçinin Türkiye'ye dönmesi için çaba gösterdiklerini söyleyen Bakır, "Irak büyükelçisiyle istişarede bulunduk. İşçilerimizin sağ salim getirilmeleri noktasında para cezası kesilmemesi için yardım istedik. Gerçekten işçilerimize para cezası kesilmedi. İşçilerimizin bir an önce serbest bırakılmasını istemiştik.

İşçilerimize kısa sürede ceza geldi çünkü çalışma izni olmadan gitmişler. İnşallah 18 kardeşimizi en kısa zamanda memleketlerine döndüreceğiz. Sadece biraz sabır. Sağlık ve sıhhatleri çok iyiymiş, endişe etmeyin. Yetkililer bize işçilerin iyi olduklarını söyledi. Hukuki sürecin 28 Mayıs'ta sona ereceğini ve işçilerin Türkiye'ye geleceğini öğrendik" diye konuştu.

Gündeş, sürekli oradakilerle iletişim halinde olduklarını belirterek, "Tereddüdünüz olmasın. Kardeşlerimiz sahipsiz değil. Her zaman onların arkasındayız. Aramaya devam edeceğiz. İnşallah onları da diğer 7 işçimiz gibi sağ salim sınırdan geçirtip bir an önce sizlere kavuşturacağız" dedi.

İşçilerin yakınlarına uyarılarda bulunan Bakır, "Benim sizlerden bir ricam var. Bir daha kimseyi Irak'a göndermiyoruz çünkü onları sınırdan içeri sokarken çok zorlandık" şeklinde konuştu.

İşçilerden Turgay Derebaşı ise Irak'ta herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadıklarını dile getirerek, "Şikayet üzerine bizden vekalet alacaklarını söyleyerek pasaportlarımızı topladılar. Daha sonra da bizi cezaevine gönderdiler. Orada kesinlikle kötü muameleye maruz kalmadık. Türk yetkililer bizi ilk günden beri yalnız bırakmadı, sürekli bizim arkamızda oldular. Herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Vekilden Kerbela'da Tutuklanan İşçilerin Yakınlarına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement