Aktüel Filistinli İşadamlarından Erdoğan'a Teşrik Tekbiri... - Son Dakika
Güncel

Aktüel Filistinli İşadamlarından Erdoğan'a Teşrik Tekbiri...

Aktüel Filistinli İşadamlarından Erdoğan\'a Teşrik Tekbiri...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14. Uluslararası İş Forumu'nun Açılış Törenine Katıldı. Erdoğan, Konuşmasını Yapmak Üzere Sahneye Geldiğinde, Salondaki Bir Grup "allahu Ekber Velillahil Hamd" Diyerek Teşrik Tekbiri Getirdi.

06.10.2010 19:02

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14. Uluslararası İş Forumu'nun açılış törenine katıldı. Erdoğan, konuşmasını yapmak üzere sahneye geldiğinde, salondaki bir grup "Allahu ekber velillahil hamd" diyerek teşrik tekbiri getirdi.

Teşrik tekbiri getiren işadamları, bunun Erdoğan'a olan sevgilerinin bir göstergesi olduğu, Arapça'da çok yaşa anlamında kullanıldığını söyledi.

Erdoğan,

"(AB'ye eleştiri) Eğer Türkiye'yi istemiyorsanız çıkın bunu açıklayın, bizi oyalamayın. 'Hayır biz sizi oyalamıyoruz' demek suretiyle kendilerine bazı formüller uyduruyorlar "

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Müslüman ülkelerden işadamlarının katıldığı, 4. Uluslararası İş Forumu'nun (IBF) açılış törenine katıldı. Erdoğan konuşmak için kürsüye çıktığı sırada, Filistin heyetinde yer alan bazı işadamlarının ayağa kalkarak, "Allahu ekber velillahil hamd "diyerek teşrik tekbiri getirdikleri duyuldu.

Teşrik tekbiri getiren işadamlarından biri, bunun Erdoğan'a olan sevgilerinin bir göstergesi olduğu, Arapça'da çok yaşa anlamında kullanıldığını söyledi.

GAZZE ALKIŞI

MÜSİAD tarafından düzenlenen 14.Uluslararası İş Forumu'nun açılışında konuşan Erdoğan, en çok alkışı da " Sudan'ın çocukları, Bağdat'ın çocukları, Kabil'in çocukları, Gazze'nin çocukları elbette ki bizim çocuklarımızdır" dediğinde aldı. Erdoğan'ın ağzından Gazze kelimesi çıktığında salondan büyük bir alkış koptu. Uzun süre devam eden alkışın ardından Erdoğan şu şekilde konuştu : "Bizler, diline, inancına, derisinin rengine asla ve asla bakmadan, komşuluk hukukunu yücelten, komşusunu adeta kardeşi gibi gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Yine bizler, tamamen bu topluluğu kast ediyoruz, kanaat gibi eşsiz bir kavramı, eşsiz bir hayat anlayışını her an gözönünde bulundurması gereken bir kültürden, bir medeniyetten geliyoruz. Yoksulluk sorunu, hiç şüphesiz bizim ortak sorunumuzdur. Açlık sorunu, hiç şüphesiz bizim ortak sorunumuzdur. Dünyanın çeşitli coğrafyalarını tehdit eden salgın hastalıklar sorunu bizim ortak sorunumuzdur. Çevre kirlenmesi, küresel ısınma, su sorunları, herkesten önce

bizim ortak sorunlarımızdır. Hangi coğrafyada olursa olsun, tabii afetlerle mağdur duruma düşmüş insanların sorunu bizim ortak sorunumuzdur. Aynı şekilde, terör nedeniyle, çatışmalar nedeniyle, iç savaşlar nedeniyle masum sivillerini

yitiren toplumların sorunu bizim ortak sorunumuzdur. Şunu asla unutmayınız... Pakistan'da sel felaketinde ölen çocuklar bizim çocuklarımızdır. Şili'de, Haiti'de depremde ölen çocuklar yine bizim elimizi uzatmamız gereken çocuklardır"

AB'YE ELEŞTİRİ : İSTEMİYORSANIZ ÇIKI SÖYLEYİN

Konuşmasında Türkiye'nin AB'yle müzakerelerini devam ettirdiğinden söz eden Başbakan Erdoğan, okuduğu metnin dışına çıkıp, "Kabul ederler ya da etmezler hiç önemli değil" dedi. Erdoğan sözlerini, "Kendilerine de söylediğim için rahat rahat söylüyorum. Ama Türkiye'nin muhalefeti olayı farklı farklı değerlendirmenin gayreti içerisinde. Biz yere sağlam basıyoruz. Kendilerine de söylüyorum eğer bizden cevap bekliyorsanız boşuna bekliyorsunuz. Eğer Türkiye'yi istemiyorsanız çıkın bunu açıklayın. Bizi oyalamayın. Hayır biz

sizi oyalamıyoruz demek suretiyle kendilerine bazı formüller uyduruyorlar. Biz de şu anda süreci böyle işletiyoruz. Ancak bölge ülkeleriyle kurduğumuz dostluk ilişkileri, Türkiye'nin gelecek vizyonunu daha da genişletiyor" şeklinde sürdürdü

?

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Erdoğan konuşmasında "İstanbul, bizim de son dönemdeki yoğun gayretlerimiz neticesinde, Uluslararası bir finans merkezi olma yönünde emin adımlarla ilerliyor" dedi. Erdoğan, İstanbul'un kapılarının, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından açıldığını hatırlattı. Başbakan Erdoğan, "O günden itibaren kapılarını her zaman ve herkese açık tutan bir şehirdir. İstanbul, farklı medeniyetleri, farklı kültürleri, farklı dilleri, inançları, renkleri kendi potasında bir arada ve hoşgörü içinde barındıran emin bir şehirdir. Bu şehrin sokaklarına girdiğinizde, kadim medeniyetlerin izlerini gördüğünüz kadar, hoşgörüye, birlikte yaşama kültürüne, gökkuşağının tüm renklerine, insanlığın tüm farklılıklarına da şahit olacaksınız. Bu şehirde eminim ki kendinizden bir şeyleri, kendinize ait renkleri de bulacaksınız; kendinize ait sesleri, yüzleri, lezzetleri de bulacaksınız" diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'u merkez alarak, uçakla 3 saatlik bir mesafeyle ulaşacağınız geniş coğrafya, dünya nüfusunun en yoğun, dünya pazarlarının en canlı coğrafyasını teşkil ediyor. İstanbul, bizim de son dönemdeki yoğun gayretlerimiz neticesinde, uluslararası bir finans merkezi olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Hızla büyüyen ekonomisiyle, hızla gelişen yatırım ortamıyla, iş gücüyle, coğrafi imkanlarıyla Türkiye, her yatırımcıyı, girişimciyi, Türkiye ve İstanbul üzerinden iş ilişkileri kurmak isteyen tüm işadamlarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duymaktadır. Devletin ilgili tüm kurumları, ilgili bakanlıklarımız, MÜSİAD gibi sivil toplum örgütlerimiz, bizzat şahsıma bağlı olarak çalışan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansımız, her an sizlere yardımcı olmak için seferber durumdadır" şeklinde konuştu

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU ARTTI

Türkiye'nin küresel kriz karşısındaki başarılı tedbirler aldığını ve krizden etkilenmeyen bir kaç ülkeden biri olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, bir çok ülkenin kredi notu düşürülürken Türkiye'nin, kredi notu artırılan nadir ülkeler arasında yer almaya devam ettiğini, dün de Moody's'in Türkiye'nin ekonomik görünümünü durağandan pozitife çevirdiğini belirtti. Bu gelişmelere rağmen temkinli olduklarını ve , mali disiplini elden bırakmadıklarını söyleyen Erdoğan şu şekilde konuştu: Büyük ve güçlü ekonomisiyle, istikrar ve güven zeminindeki politikalarıyla, barışçı ve aktif dış politikasıyla Türkiye, yatırımcılara, girişimcilere eşsiz fırsatlar sunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aktüel Filistinli İşadamlarından Erdoğan'a Teşrik Tekbiri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement