Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff İftar Yemeğine Katıldı

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff İftar Yemeğine Katıldı

Delmenhorst Büyükşehir Belediye Başkanı Patrick de La Lanne himayesinde düzenlenen iftar yemeği IGD tarafından organize edildi.

17.07.2014 14:16

Delmenhorst Büyükşehir Belediye Başkanı Patrick de La Lanne himayesinde düzenlenen iftar yemeği IGD tarafından organize edildi. Kentin tarihi Markthalle binasında düzenlenen yemeğe Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Delmenhorst Büyükşehir Belediye Başkanı Patrick de La Lanne, Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, Hannover Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Abdullah Gümüşsoy, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Diyalog Sorumlusu Bekir Arıboğa, DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç, Delmenhorst Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Tuner, Murat Kalmış, Tamer Sert ile Deniz Korku, Bremen İslam Federasyonu Başkanı Ekrem Kömürcü, cami dernek temsilcileri, ile çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı.

ALMAN MİLLİ TAKIMI GÜZEL BİR ÖRNEK

Almanya Cumhurbaşkanı iken 'İslam Almanya'nın bir parçasıdır açıklaması yaparak Müslümanların büyük bir takdirini kazanan Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, iftar programında yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe dikkat çekti. Wulff yaptığı konuşmada şunları söyledi 'Delmenhorst kenti aşırı sağ görüşleri dışlamış bir kent. Almanya Milli Takımı Brezilya'da dünya şampiyonu oldu. Onları buradan tekrar kutluyorum. Büyük bir başarı. Alman Milli takımında Türk, Afrikalı, Polonyalı ve Arap kökenli futbolcular bulunuyor. Bu oyuncular o forma için ter döktü ve başarılı oldu. Değişik kültürlerden ve dinlerden olmalarına rağmen birlikte el ele vererek başarıya imza attılar. Bu güzel bir örnek. Ramazan ayı Müslümanlar için kutsal bir ay. Oruç tutanlara saygı duyuyorum. Bizlerin çok benzer yanları var. Tek Allah'a inanıyor ve öbür dünyada hesap vereceğimize inanıyoruz. Her insan bir birine saygılı olmalıdır. Bir insanın dini, kültürü ne olursa olsun ona saygı duyulmalı. Böyle olunca problemlerde çözülür.

İFTAR FARKLI KÜLTÜRLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR

Delmenhorst kentine gelmekten her zaman büyük mutluluk duyduğunu anlatan Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, 'Ramazan bizim için çok önemli ve huzur dolu bir ay. İftar programları çok farklı kültürleri bir araya getiriyor. İnsanlar bu ayda iftar programlarında kaynaşıyor ve bir birlerini tanıma fırsatı buluyor. Bu yemeği düzenleyenlere teşekkür ediyorum dedi. İftar programında Bekir Arıboğa ile Yılmaz Kılıç'ta birer konuşma yaptı. Kılıç program sonunda Wulff'a DİTİB adına bir çini tabak ile dini bir kitap hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement