Antalya Mursi?ye Verilen İdam Kararını Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Antalya Mursi?ye Verilen İdam Kararını Protesto Ettiler

Antalya Mursi?ye Verilen İdam Kararını Protesto Ettiler

Mursi'ye verilen idam kararını protesto ettiler Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye idam cezasının onanması, Ak Parti Antalya İl Gençlik Kolları tarafından protesto edildi.

17.06.2015 11:48

Mursi'ye verilen idam kararını protesto ettiler

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye idam cezasının onanması, Ak Parti Antalya İl Gençlik Kolları tarafından protesto edildi.

Ak Parti Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 80 kişilik grup, akşam 19.30 sıralarında Kazım Özalp Caddesi'nde toplanarak idam kararının onanmasına tepki gösterdi. Burada basın açıklaması yapan grup, kararın adil olmadığını savundu. Grup adına Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ömer Akbaş basın açıklaması yaptı. Akbaş, diktatörlerin halkın seçme özgürlüğünü tehdit ettiğini belirterek, Mursi ve idam cezasına çarptırılan 16 kişiye verilen cezanın hukuka, adalet, insan hak ve hürriyetlerine verilmiş bir ceza olduğunu vurguladı. Akbaş, 'Yeryüzündeki tüm darbeci diktatörler, yargıyı emir erleri olan sözde yargıçlar eliyle bir infaz enstrümanı olarak kullanırlar. Önceden hazırlanan kararlar, imzalanan fermanlar, uydurulmuş delillerle süslenerek, bertaraf edilecek kişi ve gruplar infaz edilir. Ak Partili gençler olarak dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın her zulme karşı durduğumuzu haykırmak için buradayızö dedi.

Basın açıklaması sırasında grup, tekbir getirerek, 'Katil Sissi', 'Yanındayız Mursi' sloganları attı. Ellerinde Mursi'ye destek veren dövizler taşıyan grup açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Mursi?ye Verilen İdam Kararını Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement