Antmen: "Sorumlular Derhal Adalet Önüne Çıkartılmalı" - Son Dakika
Güncel

Antmen: "Sorumlular Derhal Adalet Önüne Çıkartılmalı"

Antmen: "Sorumlular Derhal Adalet Önüne Çıkartılmalı"

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Soma’da yaşanan maden faciasının yürekleri dağladığını belirterek, sorumluların derhal adalet önüne çıkartılmalarını istedi.

14.05.2014 12:25

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Soma'da yaşanan maden faciasının yürekleri dağladığını belirterek, sorumluların derhal adalet önüne çıkartılmalarını istedi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Antmen, 3 günlük milli yas ilan edilen maden faciasının yürekleri dağladığını vurguladı. Soma'da yaşanan maden faciasının göstermelik denetimler ve tedbirler nedeniyle bir katliama dönüştüğünü ve bu olayın kaza değil cinayet olduğunu öne süren Antmen, sorumluların derhal adalet önüne çıkartılmalarını istedi.

Ölü ve yaralı sayısının netleşmediği ve hala can pazarının yaşandığı faciaya ilişkin gündeme gelen iddiaların dehşet verici olduğunu ifade eden Antmen, "Hükümet yetkililerinin 'beklediğimizin üzerinde bir acı' açıklamasını üzüntüyle karşıladık. Ne yazık ki, ülkemizde göstermelik denetim ve tedbirler ile fahiş kazanç sağlamaya çalışanlar canların yitmesine neden oluyor. İşte tüm bu sorumluların bir an önce belirlenerek adalet önüne çıkarılması için Mersin Barosu olarak konunun takipçisi olacağız. Katliama dönüşen faciada yaşamını yitiren işçilerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz ve sorumluları istifaya davet ediyoruz" dedi.

Bu acı tecrübe ile nükleer, termik ve hidroelektrik santrallerinin yaşatacağı faciaların bir kez daha görüldüğüne de işaret eden Antmen, doğayı, insanı koruyan politikalarla enerji üretimi konusunda da daha duyarlı olunması gerektiğinin altını çizdi. Antmen, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 95. yıldönümü kutlama etkinliklerini iptal ettiklerini de ifade etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antmen: 'Sorumlular Derhal Adalet Önüne Çıkartılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement