Ardahan'da Soğuk Hava Etkisini Artırıyor - Son Dakika
Güncel

Ardahan'da Soğuk Hava Etkisini Artırıyor

Ardahan'da soğuk hava etkisini artırarak hava sıcaklığını eksi 18,4 dereceye kadar düşürdü. Göle ilçesinde Kura Nehri'nin yüzeyi dondu ve etrafında kırağı oluştu. Ardahan'ın en soğuk ilçesi Göle'de gece saatlerinde eksi 18,4 derece ölçüldü. Ardahan kent merkezinde ise termometreler eksi 10,9'u gösterdi. Buz sarkıtları oluşan çatılarda ve araç camlarında donma meydana geldi.

23.11.2023 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ARDAHAN'da soğuk hava etkisini artırdı, hava sıcaklığı eksi 18,4 dereceye kadar düştü. En düşük sıcaklık Göle'de ölçülürken, ilçedeki Kura Nehri'nin yüzeyi dondu, etrafında kırağı oluştu.

Kar yağışının durduğu Ardahan'da Sibirya soğukları etkili oluyor. Kentte hava sıcaklığı, gece saatlerinde sıfırına altına düşüyor. Göle ilçesinde hava sıcaklığı, gece saatlerinde eksi 18,4 olarak ölçüldü. Ardahan'ın en soğuk ilçesi Göle'den doğan, Gürcistan ve Azerbaycan'dan geçip, Hazar Denizi'ne dökülen Kura Nehri'nin yüzeyi de soğuk hava nedeniyle buzla kaplandı. Nehri etrafında da kırağı oluştu. 1900 metre rakımı ile 'Türkiye'nin çatısı' olan Ardahan'ın kent merkezinde de termometreler eksi 10,9'u gösterdi. Çatılarda buz sarkıtları oluşurken, araç camları dondu. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre; gece saatlerinde Ardahan ve ilçelerinde gerçekleşen en düşük sıcaklıkları şöyle:

"Ardahan eksi 10,9, Damal eksi 9,2, Göle eksi 18,4, Hanak eksi 9,9, Posof eksi 3,7, Çıldır eksi 5,9."(DHA)

Ardahan\'da Soğuk Hava Etkisini Artırıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ardahan'da Soğuk Hava Etkisini Artırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement