Artık Merada Golf Oynamayacaklar - Son Dakika
Güncel

Artık Merada Golf Oynamayacaklar

Artık Merada Golf Oynamayacaklar

Ardahan'da daha önce mera olarak kullanılan ve yapılan girişimler sonucu golf sahasına dönüştürülen alanda ilk antrenman yapıldı.

21.11.2013 16:15  Güncelleme: 16:16

Ardahan'da daha önce mera olarak kullanılan ve yapılan girişimler sonucu golf sahasına dönüştürülen alanda ilk antrenman yapıldı.

Ardahan Golf Kulübü Başkanı ve Golf İl Temsilcisi Çetin Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ilk kez bir golf sahasının yapılmasının turizme de büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Sporcuların bugüne kadar meralarda antrenman yaptığına dikkati çeken Demirci, şöyle konuştu:

"Ardahan- Kars karayolunun Çamlıçatak mevkisindeki 30 bin metrekare alana yapılan golf sahası tamamlandı. Sadece çimlerinin yetişmesini bekliyoruz. Meranın golf sahasına dönüştürülmesinde gençlerimizin yağmur çamur demeden çalışmaları sürdürmesi bu işin olmasının en büyük sebebidir. Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da bu çalışmaları gördü ve onun gayretleri sonucu sahaya kavuştuk. 15 golfçümüz artık rahatlıkla sahada çalışabilecek."

Demirci, golf sahasının ekonomik olarak kente büyük katkı sağlayacağını, kentte yarışmalar düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi. Golf sahasında yapacakları çalışmalarla yeni başarılara imza atacaklarını ifade eden Demirci, şunları kaydetti:

"Artık burada turnuvalara, şampiyonluklara da ev sahipliği yapabileceğiz. Bu imkanlarla artık Ardahan'ı ve ülkemizi daha iyi temsil etmiş olacağız. Çünkü biz birkaç yarışmayı burada yapmayı planlıyoruz. Saha, Ardahan'ın iyi bir yüzü olacak. Gençlerimizin emeği boşa gitmedi. Bugün gelinen noktada başarının sonucudur. Bu sahada yapılacak olan çukur sayısı 9'a çıktığında burada önemli bir altyapı oluşacak. Yarışmalar için şimdiden söz aldık. Bu yönde turizmciler ve yatırımcılar da Ardahan'ın farkında olacaklar."

Türkiye Yerel Yıldızlar Golf Şampiyonu Gökmen Orak da artık sahada golf yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Daha önce merada golf yaparak turnuvalar hazırlandığını anımsatan Orak, "Bugün ilk antrenmanımızı yaptık. Bu nedenle çok mutluyum. Özellikle emeği olan Golf federasyonu başkanımıza teşekkür ediyorum. Yazın artık burada güzel bir çalışmaya imza atacağız. Artık meralarda golf yapmayacağız artık güzel bir sahamız var" diye konuştu. - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artık Merada Golf Oynamayacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement