Aydın Eski Belediye Başkanı'nın Evine Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Aydın Eski Belediye Başkanı'nın Evine Silahlı Saldırı

Aydın Eski Belediye Başkanı\'nın Evine Silahlı Saldırı

Aydın'ın eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu'nun ailesiyle birlikte yaşadığı eve, kimliği belirsiz kişilerce av tüfeğiyle ateş açıldı.

17.07.2015 14:20  Güncelleme: 16:27

Eski Belediye Başkanı'nın evine silahlı saldırı

AYDIN'ın eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu'nun ailesiyle birlikte yaşadığı eve, kimliği belirsiz kişilerce av tüfeğiyle ateş açıldı. Bir kurşunun yatak odasına isabet ettiği olayda ölen ya da yaralanan olmazken; saldırıyı kimin yaptığı araştırılıyo

Anavatan Partisi'nden 1994- 2002 yılları arasında Aydın Belediye Başkanlığı görevinde bulunan işadamı Hüseyin Aksu'nun ailesiyle birlikte yaşadığı Mimar Sinan Mahallesi 2051 sokaktaki evine; kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıda bulunuldu. Hüseyin Aksu ve ailesi, etrafı duvarlarla çevrili olan tripleks evlerinin terasında oturdukları sırada silah sesini duydu. "Domdom kurşunu" diye bilinen fişeğin kullanıldığı av tüfeğiyle beş kez ateş edilen evde kendilerini bir odaya kapatarak korunan Hüseyin Aksu ve ailesi, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri evde yaptıkları incelemede, evin beş ayrı isabet aldığını tespit etti. Evde inceleme yapan ekipler, bir kurşunun camı kırarak yatak odasında pervaza sağlandığını belirledi.

SURİYE UYRUKLU BİR KİŞİ TELEFONLA ARAMIŞ

Efeler Polis Merkezi'ne gelerek ifade veren Hüseyin Aksu, olaydan bir süre önce eşinin telefonunu bilmediği bir numaranın aradığını ancak konuşmadığını söyledi. Yapılan araştırmada telefon numarasının Suriye uyruklu bir kişinin adına kayıtlı olduğu belirlendi. Polis, saldırıyı kimin yaptığını araştırıyor. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

---KUTU---

HÜSEYİN AKSU KİMDİR?

1994 yılında ANAP'tan Aydın Belediye başkanlığına seçilen Hüseyin Aksu, 1999 yılındaki seçimlerde yine sandıktan zaferle çıkarken, 2002 yılına gelindiğinde bağımsız milletvekili adaylığı için belediye başkanlığından istifa etti. Milletvekilliği seçilemeyince 2004 yılında CHP'den Aydın Belediye Başkan Adaylığına yönelen Aksu, yüzde 28 oy aldı ama başkan olamadı. 2009 yılına gelindiğinde ise bu sefer MHP'den Aydın belediye başkan adayı oldu. Yüzde 25 oy alan Aksu, Özlem Çerçioğlu'nun yüzde 26 oy almasıyla başkanlığa yine gelemedi. Aksu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Partiden Efeler Belediye Başkan Aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi. Aydın'ın ilk televizyon kanalı AY TV'nin de kurucusu olan Hüseyin Aksu evli ve üç çocuk babası

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Eski Belediye Başkanı'nın Evine Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement