B-fit Kurucu Ortağı Bedriye Hülya TedxWomen'da - Son Dakika
Güncel

B-fit Kurucu Ortağı Bedriye Hülya TedxWomen'da

B-fit Kurucu Ortağı Bedriye Hülya TedxWomen\'da

TEDxWomen kadın sorunlarına farklı ve etkili çözümler sunan sosyal girişimcileri 1 Aralık'da Barselona'da bir araya getirdi.

19.12.2012 11:22

Dünya'nın en prestijli Ted Konferanslarından TedxWomen'da konuşan b-fit Kurucu Ortağı Bedriye Hülya, uluslararası platformda Türk girişimciliğinin gücünü kanıtladı. TedxWomen'ın 1 Aralık'ta Barselona'da gerçekleştirdiği ''Akdeniz Çevresindeki Kadınların Güçlendirilmesi'' konulu panelde, Bedriye Hülya "Mental Şemaların Kadın Erkek Eşitliğini Nasıl Etkileyeceği" üzerine konuştu.

TEDxWomen kadın sorunlarına farklı ve etkili çözümler sunan sosyal girişimcileri 1 Aralık'da Barselona'da bir araya getirdi. Yaşadıkları ülkede fark yaratan sosyal girişimciler, yaptıkları çalışmaların etkileri ve sonuçları üzerine konuştu.

"Akdeniz Çevresindeki, Kadınların Güçlendirilmesi" konulu panelde, konuşan Bedriye Hülya, "Mental Şemaların Kadın Erkek Eşitliğini Nasıl Etkileyeceği" üzerine konuştu. Konuşmasında Hülya özellikle sosyal alanlarda kadınlara yönelik sınırlı alanlar yaratıldığına değinerek kadın kimliğinin annelik, iyi eş tanımlarıyla özdeşleştirildiğini, bunun da kadınları sosyal hayatta belli sınırlar içine hapsettiğini ve kadın girişimciliğinin önünde önemli bir engel olduğunun altını çizdi.

Erkeğe yönelik mental kimliğin erkeği sosyal hayatta destekleyerek daha özgür olmasını sağladığını ve girişimcilik konusunda cesaret verdiğini söyleyen Hülya, "b-fit, Türkiye'de bu önyargıları yıkmak için çalışıyor. Kadınlara spor yaparak daha sağlıklı ve mutlu yaşama şansı tanırken sosyalleşmeleri için çeşitli etkinliklerle destek veriyor. Sadece kadınlara franchising vererek kadın girişimciliğini destekleyip, çalışan kadın istihdamını artırarak "kadının rolünü" sosyal ve ekonomik hayatta güçlendirmeyi hedefliyor. b-fit 7 yılda, 45 ilde 250'den fazla kadını kendi işini kurması için destekledi ve 150.000 üye sayısına ulaştı" dedi.

TedxWomen, Amerika'da 1984 yılında Ted Talks adı ile başlayan ve dünyanın çeşitli yerlerinde fikirleri ve projeleriyle fark yaratan isimleri ilham vermeleri için konuşmacı olarak davet eden konferans serisinin bir parçası. Konuşmacıları ve konuşmacılarına sunduğu 18 dakikalık kısa sunum süresiyle çok farklı bir formata sahip olan TED Talks, dünyanın en prestijli konferanslarından birisi olarak kabul ediliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel B-fit Kurucu Ortağı Bedriye Hülya TedxWomen'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement