Bakan Şimşek Mardin'de Aşure Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Bakan Şimşek Mardin'de Aşure Dağıttı

Bakan Şimşek Mardin\'de Aşure Dağıttı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mardin'de Cuma Namazı çıkışında vatandaşlara aşure dağıttı.

09.12.2011 14:12

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mardin'de Cuma Namazı çıkışında vatandaşlara aşure dağıttı.

Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi Tulin Erdoğan Demirören tarafından yaptırılan ana sınıfının açılışına katılmak üzere Mardin'e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk olarak Mardin Valiliğini ziyaret etti. Vali Vekili Müfit Gültekin ve Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu tarafından karşılanan Bakan Şimşek, polis merasim mangasını selamladıktan sonra valilik binasına geçti.

Valilikte gazetecilere kısa bir konuşma yapan Bakan Şimşek, bir Mardinli olarak Mardin'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Şimşek, Vekil arkadaşlarımız mecliste çalıştıkları için kendileri gelemedi. Ben de Mardinli olduğum için onların adına ben geldim dedi.

Bakan Şimşek, daha sonra Cuma Namazı'nı kılmak üzere Fuat Yağcı Cami'ine geçti. Cuma Namazı çıkışında Mardin Belediyesi ve Mardin Müftülüğü tarafından hazırlanan Aşure kazanları başına geçerek vatandaşa aşure dağıttı. Aşure dağıtımı sırasında vatandaşlarla sohbet Bakan Şimşek, aşurenin içindeki birbirinden farklı gıdaların verdiği tat gibi, Mardin'deki birbirinden farklı kültür, din ve ırkların yaşantısının da aynı tadı verdiğini söyledi. Bakan Şimşek daha sonra geniş güvenlik önlemleri arasında tekrar valilik binasına geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Şimşek Mardin'de Aşure Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement