Balıkçılar Ekmek Teknelerini Denize İndirmeye Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Balıkçılar Ekmek Teknelerini Denize İndirmeye Çalışıyor

Balıkçılar Ekmek Teknelerini Denize İndirmeye Çalışıyor

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde geçtiğimiz Çarşamba günü etkili olan fırtına sonucu karaya oturan tekneler kurtarılmaya çalışılıyor.

11.02.2012 19:16

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde geçtiğimiz Çarşamba günü etkili olan fırtına sonucu karaya oturan tekneler kurtarılmaya çalışılıyor. Balıkçılar ekmek teknelerini denize indirmeye çalışırken, Amasra Belediye Başkanı CHP'li Emin Timur balıkçıların mendireğin zarar gördüğünü, olası bir fırtınada yıkılabileceğini söylediklerini belirtti.

Amasra'da geçtiğimiz Çarşamba günü saatte 80 kilometre hızla esen fırtına nedeniyle 20 metreyi bulan dalgalar büyük hasara neden olurken, gezi ve balıkçı teknesi olarak kullanılan 4 tekne sahile oturdu, 2 tekne ise battı. Balıkçılar bugün iş makineleriyle karaya oturan tekneleri kurtarmak için çalışma başlattı. Küreklerle karaya oturan teknelerin altındaki kumlar temizlenirken, iş makineleriyle denize indirilmeye çalışıldı.

Teknelerini denize indirmeye çalışan balıkçıların yanında olan Amasra Belediye Başkanı Emin Timur belediyenin zararının 100 bin TL civarında olduğunu, yat limanını yapan firmanın zararının ise 1 milyon TL olduğunu söyleyerek, "Fırtına nedeniyle limanda bağlı tekneler dalgalarla kumsala kadar sürüklendi. Artık rüzgar durdu, deniz sustu ve balıkçılar ekmek teknelerini kurtarma telaşına düştü. Belediyenin ve özel şirketten gelen iş makinelerinin yardımıyla kuma saplanan teknelerin ilk olarak altları kürekle kazıldı. Sonra iş makinelerinin gücüyle çekilmeye başlandı" dedi.

Timur, Amasra'yı bekleyen büyük bir tehlike olduğunu ifade ederek, "Balıkçılar limandaki mendireğin büyük çapta zarar gördüğünü, bir sonraki şiddetli fırtına yıkılabileceğini ifade etti. Tedbirlerin alınması gerekli" diye konuştu.

Amasra Liman Başkanı Eftal Taşpınar ise, "Konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın Bolu'da bulunan bölge müdürlüğü ile görüştüm. Hafta içerisinde teknik bir ekibinin buraya gelerek incelemede bulunacağı söylendi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkçılar Ekmek Teknelerini Denize İndirmeye Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement