Türkiye Kabusu Yaşadı: 16 Ölü - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kabusu Yaşadı: 16 Ölü

Türkiye Kabusu Yaşadı: 16 Ölü

Sıcaklar artınca, boğulmalarda patlama yaşandı. Serinlemek için deniz dere ve göletlere koşan vatandaşlardan 16'sı boğularak yaşamını yitirdi.

01.07.2013 03:07  Güncelleme: 08:33

Yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte, boğulma olaylarında da artış yaşanıyor. Türkiye'nin değişik illerinde dün 14 kişi boğularak hayatını kaybetti.

MUŞ

Muş merkeze bağlı Boyuncuk köyünde yaşayan Evrim Toksoy (21), ailesi ile Murat Nehri'nde yün yıkadığı esnada akıntıya kapıldı. Çevredekilerin tüm uğraşlarına rağmen kurtarılamayan Toksoy, bir süre sonra gözden kayboldu. Olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu Toksoy'un cenazesine ulaştı.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde arkadaşlarıyla denize giren Semih Muhammet Temizce (35), bir süre sonra gözden kayboldu. Sahil kurtarma ekiplerince denizden çıkarılan Temizce, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ARTVİN

Artvin Hopa'ya bağlı Çamlıköy'de Ziya Gündoğdu, balıkçı barınağının kenarında girdiği denizden bir daha çıkamadı. Ters akıntıya kapıldığı tahmin edilen Gündoğdu, akıntının da etkisiyle denizin dibindeki kayalıklara sıkışarak boğuldu.

SİVAS

Sivas'ın Kangal ilçesinde de serinlemek için gölete giren evli ve 1 çocuk babası Adem Ön (28), gözden kayboldu.

ADANA

Adana'da üzerinde bulunduğu traktörün Seyhan Nehri'ne devrilmesi sonucu 16 yaşındaki Süleyman Kasar hayatını kaybetti.

IĞDIR

Iğdır'da serinlenmek için arkadaşları ile girdiği sulama kanalında kaybolan 14 yaşındaki Hikmet Ataş'ın cesedi bir kilometre ötede bulundu.

BATMAN

Batman'da, piknikte serinlemek için Dicle nehrine giren Afganistanlı Seyit Muhammet Musrevi, akıntıya kapılarak boğuldu. Batman Barajı'nda da, aileleri ile baraj gölü kıyısına pikniğe giden iki çocuk, serinlemek için girdikleri baraj gölünde boğularak yaşamını yitirdi.

ORDU

Ordu'da denize giren 15 yaşındaki Erdinç İlhan yaşamını yitirirken Sinop'ta da serinlemek için denize giren iki kardeşten biri boğuldu, diğeri tedavi altına alındı.

SAMSUN

Samsun'un Atakum ve İlkadım ilçelerinde serinlemek için denize giren Fatih Danışmaz (17) ve Erdal Eftal Erdoğan (17) boğuldu. 1 kişi kayboldu.

BARTIN

Ankara'dan Bartın İnkum'a ailesiyle birlikte tatile gelen 17 yaşındaki Emre Aktaş ile ağabeyi 25 yaşındaki Celal Aktaş, saat 18.00 sıralarında denize girdi. Akıntıya kapılan Emre ve Celal Aktaş'ın çırpındığını görenler yardıma koştu. Celal Aktaş vatandaşlar tarafından denizden çıkarılırken, Emre Aktaş'ın ise cansız bedeni çıkarıldı. Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Celal Aktaş yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Kabusu Yaşadı: 16 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement