Başbakan Erdoğan'dan "Torba" Talimatı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'dan "Torba" Talimatı

Başbakan Erdoğan\'dan "Torba" Talimatı

Erdoğan, Torba Yasa Tasarısının TBMM Genel Kurulu'ndan Biran Önce Çıkması Talimatı Verdi.

25.01.2011 15:51  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu alacaklarını yeniden yapılandıran torba yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'ndan biran önce çıkması talimatı verdi. Erdoğan dün yapılan MYK toplantısında, kurmaylarına "önceliği kamu alacaklarına verin. Bu yasayı biran önce çıkarın" dediği öğrenildi.

Erdoğan Başkanlığı'nda toplanan AKP MYK toplantısında, Meclis gündemi değerlendirildi.

Daha önce, Meclis'in 12 Mart'a kadar çalışması düşünülürken, dün yapılan toplantıda gerek uyum yasaları olsun, gerekse çıkması gereken öncelikli yasalar olsun bu sürenin yetmeyeceği görüşleri ağırlık kazandı. Toplantıda Meclis'in gerekirse Mart sonu ya da Nisan ortasına kadar çalışması görüşleri ağırlık kazandı. Bu çerçevede de Meclis'te Mart sonuna kadar seçim tarihi kararının alınmayacağı da belirtildi.

Erdoğan'ın 2011 Genel seçimlerini 12 Haziran'da yapılması konusunda daha önce görüşünü bildirmiş, MHP de bu konuda teklif sunmuştu. Ancak, MYK toplantısından çıkan eğileme göre AKP, en azından Mart ayı boyunca seçim kararı almayacak.

- TORBA TALİMATI-

Bu arada Başbakan Erdoğan, kamu alacaklarını yeniden yapılandıran ve pek çok düzenlemeyi getiren torba yasa tasarısının biran önce Meclis Genel Kurul'dan çıkması talimatı verdiği kaydedildi. Meclis gündeminin masaya yatırıldığı toplantıda, yargı ve muhalefet partilerinin tepkisini çeken Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştiren Anayasa değişikliği çerçevesinde hazırlanan ve yarın komisyonda ele alınacak olan 84 maddelik uyum yasası da gündeme geldi.

- UYUM YASASI ALT KOMİSYONA GİDECEK-

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in bu çerçevede geçen hafta Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı'na yaptığı ziyaret değerlendirildi. Muhalefetin, yasanın Meclis çalışmalarının kilitlemesi dikkate alınarak, yasanın bir alt komisyona havale edilmesi görüşü de ağırlık kazandı. Anayasa Mahkemesi'ne getirilen süper yetki eleştirileri ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından, MYK toplantısı öncesi yapılan MKYK'da anlatıldığı, üyelerin bu konudaki sorularını yanıtlarken, yargı ve muhalefet cephesinden gelen eleştirilere de açıklık getirdiği kaydedildi.

(ANKA)

(BK/ÖMR) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'dan 'Torba' Talimatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement