Başbakan Erdoğan: "Terör Örgütüyle Müzakere Söz Konusu Değil" - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: "Terör Örgütüyle Müzakere Söz Konusu Değil"

Başbakan Erdoğan: "Terör Örgütüyle Müzakere Söz Konusu Değil"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP hükümetinin PKK ile müzakeresinin ya da görüşmesinin söz konusu olamayacağını vurguladı.

13.07.2012 15:26  Güncelleme: 15:46

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP hükümetinin PKK ile müzakeresinin ya da görüşmesinin söz konusu olamayacağını vurguladı ve "PKK'nın Parlamento'daki temsilcileriyle müzakere ederiz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP hükümetinin PKK ile müzakeresinin ya da görüşmesinin söz konusu olamayacağını vurguladı ve "PKK'nın Parlamento'daki temsilcileriyle müzakere ederiz. Ama terör örgütü mensuplarıyla kimse bizden böyle bir şey beklemesin" diye konuştu.

Iğdır Havalimanı'nın açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Iğdır'da huzur ve kardeşlik ikliminin güçlendirilmesi gerektiğini, Iğdır'ın kültür, sanat ve üretimiyle bölgeye, ülkeye katkısını sürdürmesini diledi. Iğdır'a siyaset açısından bakmadıklarını, "yaradılanı severiz yaradandan ötürü" anlayışıyla yaklaştığını ifade eden Erdoğan, havaalanının inşaatının başta Valilik eliyle yapıldığını ama bu yeterli olmadığı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın devreye sokulduğunu, benzer şekilde illerdeki metro inşaatlarının belediyeler tarafından yapılması nedeniyle benzer sıkıntıların yaşandığını ifade etti. Iğdır Havaalanı'nın 56 milyon TL'lik bir yatırım yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Biz Ağrı Dağı'nın ihtişamıyla, Nahçivan'ın kardeşliğiyle terör belasını kendisinden uzak tutmanın huzuruyla bir gördüğümüz Iğdır'ı daima bütün Türkiye'ye örnek gösteriyoruz" diye konuştu.

-"IĞDIR'IN ÇANAĞINI DOLDURDUK"-

Erdoğan, Iğdır'ın 50 yıldır beklediği iki projenin müjdesini şu sözlerle verdi: "Iğdırlı kardeşlerimizin hasretle beklediği iki proje var. Ünlendi Barajı ve Iğdır içme suyu projesinde son aşamaya geldik. İnşallah önümüzdeki haftalarda ihalesini yapıp inşasına bir yıl içerisinde başlayacağız. Iğdır'ın bu hizmetlerin hakkını fazlasıyla vereceğinden şüphem yok. Sizlerin güzel bir sözü var: "Çanağa ne doğrarsan, kaşığına o çıkar.' Biz Iğdır'ın çanağını her anlamda hizmetle dolduruyoruz. Üretmek çalışmak ve katkı sağlamak isteyen her kardeşim bu çanakta kendisine lazım olanı bulacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. "

-"AĞRI DAĞI BAŞKA ÜLKEDE OLSA ABAD EDER"-

Geçtiğimiz aylarda yeni teşvik sisteminin kamuoyuna açıklandığını hatırlatan Erdoğan, İl Başına Teşvik Sistemi çerçevesinde Iğdır'ın en cazip teşvikleri alan 6. bölge illeri arasında yer aldığını ifade etti. Bu durumun aynı zamanda Iğdır'ın gerekli gelişmeyi gösteremediği anlamına da geldiğini kaydeden Erdoğan, "Bu bölgenin kendi insanının dahi Iğdır'a yatırım yapmadığını, başka illerde ticaretini tesisini kurduğunu kimse inkar edemez. Iğdır serhat şehri olması, iklimi ve güzellikleriyle bölgesinin lokomotifi olmak için her şeye sahip bir ilimiz. Ama Iğdır efsaneler diyarı Ağrı Dağı'nı bile yeterince değerlendiremedi, değerlendiremiyor. Ağrı Dağı başka bir bölgede, başka bir ülkede olsa tek başına çevresindeki tüm şehirleri abad etmeye yetecek bir kıymet haline dönüşürdü. Fakat son çeyrek yüzyıldır en büyük baş ağrımız olan terör yüzünden yerli ve yabancı turistler bir yana bu bölgenin kendi insanı dahi Ağrı Dağı'nın imkanından ve güzelliklerinden doyasıya yararlanamıyor" dedi.

-"UZAK OLMAYAN GELECEKTE ÇÖZÜLECEK"-

İktidarda bulundukları 9.5 yıl boyunca dönem bu sorunları çözmeye çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, "Silah, ölüm, acı, baskı ve tehdit üzerinden kurulan oyunların hepsi çöktü çöküyor. İnşallah terör sorununu uzak olmayan bir gelecekte çözecek, alt yapısını kurduğumuz yatırım, üretim, istihdam odaklı bir gündemle yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

-"NE OLURSA OLSUN YAPACAĞIZ"

Erdoğan, terör örgütünün AKP hükümetinin bölgeye getirdiği hizmetleri sabote etmeye çalıştığını, özellikle havalimanlarını engellemek için şantiye bastığını, çalışanları tehdit ettiğini anlattı. "Her türlü alçaklığı yapıyorlar. Hakkari'de, Şırnak'ta havaalanı yapılmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne olursa olsun bu havalimanlarını yapacağız. Bu limanlar orada yaşan Kürt, Azeri ve Türk kardeşlerime hizmet verecek. Neden rahatsız oluyorsun?" diyen Erdoğan, Iğdır'dan Ankara ve İstanbul'a yapılacak seferler hakkında bilgi verdi.

-"TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜZAKERE DİYE BİR ŞEY YOK"-

Başbakan Erdoğan,terör örgütünün mücadelesinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı değil, bölgede yaşayan vatandaşlara karşı olduğunu, terör örgütünün bölgeye yapılan yatırımları engellemeye çalıştığını kaydetti. "Bölücü terör örgütüyle iktidarımızın müzakeresi, görüşmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Bölücü terör örgütüyle ancak mücadelemiz söz konusudur" diyen Erdoğan, terör örgüt silah bırakana kadar mücadelenin süreceğini kaydetti. Kimsenin AKP hükümetinden başka türlü bir davranış beklememesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Söylenenlere de aldırmıyoruz, aldırmayacağız. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bundan sonra da bu böyle devam edecek" diye konuştu. Erdoğan, isim vermeden BDP'yi kast ederek, "PKK'nın Parlamento'daki temsilcileriyle müzakere ederiz. Ama terör örgütü mensuplarıyla kimse bizden böyle bir şey beklemesin" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: 'Terör Örgütüyle Müzakere Söz Konusu Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement