Başbakan Erdoğan, Tümsiad'ın İftarında Konuştu - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan, Tümsiad'ın İftarında Konuştu

Başbakan Erdoğan, Tümsiad\'ın İftarında Konuştu

(mısır'daki olaylar) "Oradaki muhalifler hiç kimseye saldırmıyorlardı, hiçbir şiddet eyleminin içine girmiyorlardı, hiçbir vandallığa, barbarlığa, yağmacılığa müsade etmiyorlardı."

27.07.2013 23:49

(mısır'daki olaylar) "Oradaki muhalifler hiç kimseye saldırmıyorlardı, hiçbir şiddet eyleminin içine girmiyorlardı, hiçbir vandallığa, barbarlığa, yağmacılığa müsade etmiyorlardı. Bizim ülkemizde olanların hiçbirisi Adeviye'de yoktu. Bizim ülkemizde olanların hiçbir uygulaması Kahire'de yoktu, İskenderiye'de yoktu. Ama bütün bunlara rağmen, onların son derece ağırbaşlı, sağduyulu bir protestosu vardı"

" Türkiye'de polisin son derece haklı, son derece meşru şekilde kullandığı su ve biber gazı için yaygara koparanlar, Mısır'daki darbe karşısında neredeler? Gazetelere ilan verip, Türkiye'ye en ağır hakaretler edenler, Mısır'da bir gecede 200 insan katledildi. Peki şimdi neredesiniz?"

"Mısır'da akan masum sivillerin kanı, bu katliama sessiz kalanların eline, yüzüne bulaşmıştır. Bu katliama sessiz kalan, bu vahşetin ortağıdır. Biz bu vahşetin ortağı olamayacağız. Biz Türkiye'yiz, haksızlık karşısında eğilmeyiz. Haksızlık karşısında eğilip, dilsiz şeytanlardan olmayacağız"

Haber - Kamera: Hakime TORUN - Yaşar KAÇMAZ İSTANBUL - DHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD'ın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftarına katıldı. İftar sonrası konuşan Erdoğan, bazı ülkelerde Ramazan ayına rağmen kalplerin yumaşamadığına, zulmün hız kesmediğina, vahşetin hiç ivme kaybetmeden yükseldiğine şahit olunduğunu söyleyerek, "İşte bugün Mısır'da bir katliam başlatıldı. Şu ana kadar 200'ün üzerinde Mısırlı şehit edildi. 4 bine yakın Mısırlı yaralandı. Öncelikle Mısır'da şehit edilen kardeşlerimize Rabbim'den rahmet niyaz ediyorum. Rabbim, şehadetlerini mübarek eylesin diyorum. Mısırlı kardeşlerimize, buradan baş sağlığı mesajlarımı yolluyorum. Mısır'da seçilmiş hükümeti yok sayanlar, halkın seçmiş olduğu hükümeti devirenler bununla kalmadılar. Halkı da katletmeye başladılar. Önce milli iradeyi katlettiler. Şimdi milleti katlediyorlar" dedi.

BUNLARIN GÜCÜ SADECE KENDİ HALKLARINA YETER

Zalimlerin aynı zamanda korkak olduklarını belirten Erdoğan, "Zalimler mazlumdan korkarlar. Ne yazık ki, zalimler korktukça daha da zalimleşir, gaddarlaşır kendi halklarına karşı daha fazla baskı uygular, böylece yok olup giderler. Hayatları boyunca, ülkelerinin ve milletlerinin düşmanlarına karşı onurlu tek bir tavır takınamayanların kendi halklarına karşı güya kahraman kesilmesi korkaklıktan, zalimlikten başka bir şey değildir. İşte bunların güçleri düşmana yetmez. Bunların gücü sadece ve sadcee kendi halkalarına yeter, kendi halklarına kürkrer" diye konuştu.

Erdoğan, Mısır halkının haftalardır darbeye karşı son derece onurlu, şerefli bir direniş sergilediğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Onların elinde silah yoktu, onların elinde molotof yoktu. Onlar bütün bu olanlara karşı, sabırla direniyorlardı. Cumhurbaşkanlarını istiyorlardı. Seçilmiş olanları istiyorlardı. Fakat gel gör ki, ortada askeri darbeyle iş başına gelenler vardı. Oradaki muhalifler hiç kimseye saldırmıyorlardı, hiçbir şiddet eyleminin içine girmiyorlardı, hiçbir vandallığa, barbarlığa, yağmacılığa müsade etmiyorlardı. Bizim ülkemizde olanların hiçbirisi Adeviye'de yoktu. Bizim ülkemizde olanların hiçbir uygulaması Kahire'de yoktu, İskenderiye'de yoktu. Ama bütün bunlara rağmen, onların son derece ağırbaşlı, sağduyulu bir protestosu vardı. Haftalardır hem kendi ülkelerinin yöneticilerine, hem dünyaya çok net bir şey söylüyorlardı. Tahrir Meydanı'na baktınız. Bunu bahane olarak gördünüz. Darbe yaptınız. İşte Adeviye Meydanı. İşte Mısır'ın her şehrindeki milyonlarca insan, 'Bu darbeden vazgeçin. Bize Cumhurbaşkanımızı geri verin' diye haykırıyorlardı. Mısır'ın darbecileri kendi halklarının seslerini duymak yerine, bu haklı sese karşı silahla kurşunla, suç çetelerini göstericilerin üzerine göndererek cevap veriyorlardı. Mısır'da milli irade katledilirken susanlar, şu anda millet katledilirken aynı şekilde susuyorlar. Hani nerede Avrupa? Hani nerede Avrupa Birliği? Hani nerede Avrupa değerleri? Hani nerede Birleşmiş Milletler? Türkiye'de polisin son derece haklı, son derece meşru şekilde kullandığı su ve biber gazı için yaygara koparanlar, Mısır'daki darbe karşısında neredeler? Gazetelere ilan verip, Türkiye'ye en ağır hakaretler edenler, Mısır'da bir gecede 200 insan katledildi. Peki şimdi neredesiniz? Bunu neden görmüyor, duymuyorsunuz? İstanbul'da sokaktaki şiddet eylemlerini canlı yayında saatlerce anlatan BBC, CNN diğer uluslararası medya Mısır'da darbe yapıldı, katliam yapılıyor. Bunu neden görmüyorsunuz? Neden canlı yayınla dünyaya duyurmuyorsunuz? Çünkü işinize gelmiyor. Ey İslam dünyası, Mısır'da kardeşleriniz katlediliyor, hak, adalet, vicdan katlediliyor. Peki siz bunu ne zaman duyacaksınız? Ne zaman göreceksiniz? Suriye'de de fark etmediniz. 100 bin insan orada öldürüldü. Sesiniz çıkmadı. Hala susuyorsunuz. Nereye kadar, ne zamana kadar. Ama şunu unutmayın ki, yarın aynı şey sizin de başınıza gelebilir. Mısır'da akan masum sivillerin kanı, bu katliama sessiz kalanların eline, yüzüne bulaşmıştır. Bu katliama sessiz kalan, bu vahşetin ortağıdır. Biz bu vahşetin ortağı olamayacağız. Biz Türkiye'yiz, haksızlık karşısında eğilmeyiz. Haksızlık karşısında eğilip, dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Herkes sussa bile biz susmayacağız. Mısır'da demokrasi, milli irade katledilmiştir. Bunu bütün dünyaya duyuracağız. Siz milyonlarca Mısırlıyı katledeceğinizi mi zannediyorsunuz? Nereye kadar katledeceksiniz? Ama bilesiniz ki, hak er veya geç galip gelecektir."

Erdoğan, Türkiye'nin açıklamalarından birilerinin rahatsız olduğunu söyleyerek, "Üzerinde çarpraz resimleri olan Erdoğan. Türkiye'nin mallarına boykot. Aman boykot ederseniz Türkiye batar" dedi.

Somali'de Türk Büyükelçiliği ek binasına yönelik saldırıya da değinen Erdoğan, "Bugün Somali'den de acı bir haber aldık. Somali'de Türkiye Büyükelçiliğinin ek binasına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polisimiz maalesef şehit oldu, 3 vatandaşımız da yaralandı. Bu saldırıyı yapanlar da güya Müslüman. Kime yapıyor bunu? Türkiye Büyükelçiliğine. Neden yapıyor? Mogadişu'ya, Somali'ye, oradaki kardeşlerine hizmet getirdikleri için " dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan, Tümsiad'ın İftarında Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement