Başkan Cem Kara Komşudan Gelen Meslektaşlarını Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Cem Kara Komşudan Gelen Meslektaşlarını Ağırladı

Başkan Cem Kara Komşudan Gelen Meslektaşlarını Ağırladı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Bulgaristan'dan gelen meslektaşlarını ağırladı.

31.10.2013 09:08

25 yıllık eğitimci geçmişi olan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'yı Bulgaristan Pazarcık'tan gelen öğretmenler ziyaret etti. İlçeye bağlı Çiftlikköy Ortaokulu'nda ortak proje kapsamında ilçede bulunan Bulgaristanlı öğretmenler Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'yı da ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler.

Bulgaristan Pazarcık'taki bir okul AB desteğiyle Çiftlikköy Ortaokulu'nda 20 öğrencinin katılımıyla şişelenmiş konserve ürünleri ile ilgili olarak bir proje gerçekleştiriyor. Her iki ülkenin mutfaklarını ve kültürlerini tanımayı, öğrenmeyi amaçlayan ikili proje kapsamında Bulgaristan'dan gelen öğrenciler ve beraberindeki öğretmenler Çiftlikköy Mahallesi'nde ailelerin yanında misafir ediliyor. Yine komşu ülkeden gelen öğrenciler de buradaki öğrencilerle derslere giriyor. Her iki ülke çocuklarının kaynaştığı projenin Türkiye'deki son günlerinde ise Bulgaristan Pazarcık'tan gelen öğretmenler, kendileri gibi öğretmen olan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'yı ziyaret ettiler. Bulgaristan'dan gelen misafirlerini Çatalca Belediyesi meclis salonunda ağırlayan Başkan Cem Kara, ziyaretlerinden dolayı Bulgar meslektaşlarına teşekkür etti.

Ziyarette her yıl Çatalca'da yapılan uluslararası çocuk festivali ile ilgili olarak da meslektaşlarına bilgi veren Belediye Başkanı Cem Kara; "Biz Balkan ülkeleri ile kardeşiz. Birçoğumuz Bulgaristan ve Yunanistan'dan göç ederek buralara yerleşmişiz, dolayısı ile kültürlerimize çok yabancı değiliz. Bizim ilçemizde her yıl yaptığımız çocuk festivalimiz var. Bu festivalimize Bulgaristan'dan gelen çocuklarımız da var. Bu çocuklarımız burada ailelerin yanında misafir ediliyorlar ve ayrılırken çok zorlanıyorlar. Bu festivaldeki amacımız sevgi, dostluk, kardeşliktir. Amacımız gelecek nesillerimizin kan ve gözyaşı değil barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasıdır." dedi. Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Metin Sezer, Erhan Güzel, Bulgaristan'dan gelen öğretmelerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Cem Kara Komşudan Gelen Meslektaşlarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement