Batman'da Kürdistan Sağlık Kongresi - Son Dakika
Güncel

Batman'da Kürdistan Sağlık Kongresi

Batman\'da Kürdistan Sağlık Kongresi

Batman'da Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ile Tabipler Odası'nın girişimiyle Kürdistan Sağlık Kongresi düzenlendi.120 delegenin katıldığı ve iki gün sürecek kongrenin açılışında Kuzey Irak Kürt bölgesinde kullanılan 'Ey Rakip' marşı söylendi.

05.10.2013 15:30

Batman'da Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ile Tabipler Odası'nın girişimiyle Kürdistan Sağlık Kongresi düzenlendi. 120 delegenin katıldığı ve iki gün sürecek kongrenin açılışında Kuzey Irak Kürt bölgesinde kullanılan 'Ey Rakip' marşı söylendi. SES Genel Sekreteri Sıddık Akın, "Kürtlerin kendi coğrafyalarında yaşadıkları olumsuzluklar sağlığı da etkiliyor" dedi.

Batman Tabipler Odası ile SES'in organize ettiği Kürdistan Sağlık Kongresi Batman'da başladı. İki gün sürecek olan kongrenin açılışına BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Siirt eski BDP Milletvekili Osman Özçelik, Türkiye, Avrupa ve Kuzey Irak'ın Kürt bölgesinden yaklaşık 120 delege katıldı. Belediye Esentepe Dinlenme Tesisleri'nde yapılan Kürdistan Sağlık Kongresi'nin açılışı, kürt marşı 'Ey Rakip' söylenerek yapıldı. Saygı duruşu sonrası açıklama yapan SES Genel Sekreteri Sıddık Akın, Kürdistan'ın 4 parçasındaki sağlık örgütlerinin Batman'daki sağlık konferansına davet edildiğini belirterek, "Bu konferansın şiarı, özgürlük sağlıktan bağımsız değildir. Türkiye'den DTK sağlık meclisi bileşenleri, Irak Kürdistan'ı ile Avrupa'dan gelen sağlık örgütlerinin temsilcileri var. Maalesef Mahmur, Kobani-Rojava'dan(Suriye) 30 delege sınırdaki bazı uygulamalar nedeniyle konferansa katılamadı. Kürtlerin kendi coğrafyalarında yaşadıkları olumsuzluklar da sağlığı etkiliyor. Burada hedef alternatif bir sağlık çalışmasını açığa çıkarmaktır. İki gün sürecek konferansta politik değerlendirmeler de masaya yatırılacak" dedi.

Kuzey Irak'ın Erbil kentinden kongreye katılan Dr. Salar T. Chicho, Kürdistan sağlık kongresine katılmanın heyecanını yaşadığını ifade ederek, "Kürdistan sağlık sistemini bir yerde bu konferansta tartışma imkanını bulacağız. 10 yıl önce ülkemiz yeni kurulduğunda sağlık sisteminde bazı sorunlarla karşılaşmıştık. Daha önce Kürdistan'ın Kuzey bölgesinde kendi sağlık kongremizi gerçekleştirmiştik, şimdi sıra diğer parçalarla gerekli çalışmaları yürütmektir. Sağlık sisteminin çarpıklıklarını bu konferansta masaya yatıracağız. Konferanstan umutluyuz. Kürt delegeleri ile iki gün sürecek konferansın verimli geçeceğine inanıyoruz" dedi.

Kongrede Kürtçe konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise, sağlık alanında yapılan çalışmaların ortaklaştırılması için Kürt siyasal bileşenlerle ortaklaşa bir kararla bugün Kürdistan Sağlık Kongresi'nin Batman'da yapıldığını belirterek, "Kongrenin ana gündemi çarpıtılan sağlık algısı, ekolojik, toplumcu ve doğal sağlık perspektifi olacaktır. İnsanlığa olan ortak sözümüz yerine getirme adına yapılan bu kongre ciddi katkı sunacak" dedi.

(FOTOGRAFLI) - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da Kürdistan Sağlık Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement