Bayburt'ta Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi Aracı Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Bayburt'ta Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi Aracı Hizmete Girdi

3G, 4G ve uydu donanımlı ilk Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi aracı, Bayburt'ta hizmete alındı.

07.03.2014 22:17  Güncelleme: 23:20

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK), Sosyal Güvenlik Merkezi bulunmayan yerler ile doğal afet alanlarında hizmet verecek, 3G, 4G ve uydu donanımlı ilk Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi aracı, Bayburt'ta hizmete alındı.

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Üniversitesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşmada, Türkiye'de artık herkesin saydamlıktan bahsettiğini, artık toplam kaliteyi herkesin bildiğini belirterek, "Müşteri odaklı diyoruz, vatandaş odaklı diyoruz. 10 yıl önce bir vatandaşın evine bir SGK çalışanının gitmesi mümkün olabilir miydi? Yani SGK personeline siz gidip derdinizi anlatmanız bile çok imkansız bir şeydi. Bu konuda gerçekten emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Türkiye'nin buralara çok kolay gelmediğini, çok büyük emekler sarf edildiğini dile getiren Vali Ünlüer, "Bakın bugün ülkemizde bir seçim var ve seçimde artık bu konular tartışılmıyor. Ülkede kamu yönetiminin verdiği hizmet tartışılmıyor. Bu bizim için bir gurur kaynağı. Ben 6 aydır burada Valilik yapıyorum. Kimse gelip SGK şu konuda yanlış yapıyor, Milli Eğitim iyi hizmet vermiyor, nüfus iyi hizmet vermiyor demiyor. Bence amacımız da buydu, buraya vardık. Ben emeği geçen siyasetçisinden bürokratına kadar herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise seçim öncesi olduğu için medyanın, bir araç tanıtımından dolayı eleştiri yapabileceğini kaydederek, "Bu bir minibüs açılışı değildir, hizmet anlayışı açılışıdır. Önceden SGK sadece iş yerlerine gider, 'niye sigorta borcunu ödemediniz' derdi. Şimdi maaş bağlamaya gidecek, maaş vermeye gidecek ve tüm insanlara, yaşlılarımıza, engellilerimize hizmet etmeye gidecektir" ifadelerini kullandı.

-"İnsansız Sosyal Güvenlik Merkezleri ile tüm vatandaşlarımızın ayağına gitmeyi hedefledik"

SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar, Sosyal Güvenlik Kurumu şemsiyesine 76 milyonu almanın zorunluluğunu, gerekliliğini hissederek bu güzel hizmeti Bayburt'a, dünyada ve Türkiye'de bir ilk olarak kazandırdıklarını söyledi.

Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi aracının kendileri için zaruri bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Onar, şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz Sosyal Güvenlik Merkezlerimizi 500'e yakın ilçemizde açamadık. Bunların sebebi kimisinin nüfusu az, kimisinin sigortalı sayısı az, kimisinin de yakınında başka ilçelerde Sosyal Güvenlik Merkezleri var. Fakat nüfus yapısı itibarıyla da değerlendirdiğimizde, 17 milyon vatandaşımızın Sosyal Güvenlik Merkezine kavuşamadığını tespit edince dedik ki buna bizim bir çözüm bulmamız lazım. İki önemli projeyi gerçekleştirdik. Bunlardan biri Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi, ikincisi de üniversite kampüslerine kuracağımız İnsansız Sosyal Güvenlik Merkezleri ile tüm vatandaşlarımızın ayağına gitmeyi hedefledik."

Mobil Sosyal Güvenlik Merkezinin son teknoloji ile donatıldığını dile getiren Onar, şunları kaydetti:

"Üzerinde 3G, 4G LTE ve uydu teknolojileri var. Yani dağda, bayırda, köyde, yaylada iyonosfer üzerinden yüksek hızda geniş bantta internet ve bilgi ve data erişimini sağlayan bir altyapı. Bir Sosyal Güvenlik Merkezinde verilebilen bütün hizmetleri, para yatırmaktan hizmet dökümü almaya kadar, emekliliğinizin ne zaman olacağına kadar bütün hizmetleri alabiliyorsunuz. Haftanın belirli günlerinde bu Mobil Sağlık Güvenlik aracını dolaştırarak sağlık, maddi ya da ilçeye gelme imkanı olamayan vatandaşlarımızın, özellikle ağırlığı tarım olan bölgelerde de çiftçilerimizin o sıcaklarda çalışan insanlarımızın ayağına bu hizmetleri götüreceğiz."

Onar, Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi aracının özellikle afetlerde de kullanılacağına dikkati çekerek, "Bu hizmetin çok önemli bir sonucu şu; Allah bir daha göstermesin, biliyorsunuz 17 Ağustos 1999'da büyük bir deprem yaşadı ülkemiz. Tekrar böyle bir şey yaşandığında ki temenni etmeyiz ve istemeyiz. Sel gibi, deprem gibi afetin olduğu bölgelere bunlar ilk önce, yani elektrikten önce, Telekom'dan önce ve diğer altyapılardan önce ilk Sosyal Güvenlik hizmetimiz gidecek. Bir önemli faydası da bu olacak" dedi.

Törenin ardından Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi aracını inceleyen protokol üyeleri, daha sonra Esentepe Mahallesi Zakir Sokak'ta ikamet eden ve eşi 1 Mart'ta vefat eden Güller Tekdemir'e ölüm aylığı bağlama işlemlerini gerçekleştirdi.

Bayburt\'ta Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi Aracı Hizmete Girdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayburt'ta Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi Aracı Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement