BDP'liler Mesken Dağının Zirvesinde Basın Açıklaması Yaptı - Son Dakika
Güncel

BDP'liler Mesken Dağının Zirvesinde Basın Açıklaması Yaptı

BDP\'liler Mesken Dağının Zirvesinde Basın Açıklaması Yaptı

Hakkari'deki Mesken Dağı'nda karakol yapılacağı gerekçesiyle bölgede kurdukları çadırda 11 gün nöbet tuttuktan sonra eylemlerine ara veren BDP'liler, bugün yeniden harekete geçti.

26.04.2014 20:45

Hakkari'deki Mesken Dağı'nda karakol yapılacağı gerekçesiyle bölgede kurdukları çadırda 11 gün nöbet tuttuktan sonra eylemlerine ara veren BDP'liler, bugün yeniden harekete geçti. Bölgedeki askerlerin geri çekilmemesi üzerine BDP'liler bugün yeniden Mesken Dağına çıktı. Bu kez askeri yetkililer BDP'lilerin bir bölümüne dağın zirvesinde basın açıklaması yapmasına izin verdi.

Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıktaki Mesken Dağı'nda askeri hareketlilik görülmesi ve karakol inşa edileceği bilgisi üzerine, geçen 6 Nisan'da bölgeye giden ve 11 gün boyunca burada nöbeti tutan BDP'iller, bugün yeniden Mesken dağına giderek barış çadırlarını kurdu. Aralarında BDP Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, BDP Hakkari İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı, BDP Beytüşşebap Belediye Başkanı Seyran Argan, BDP Beytüşşebap Merkez İlçe Başkanı Abdulkerim Ataman, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, İHD avukatları, bazı STK temsilcilerinin bulunduğu 300 kişilik grup, sabah saaterinde araçlarla Mesken dağına doğru yola çıktı. BDP'lilerin önü Hakkari'ye 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Mevkiinde polisler tarafından kesilerek, araçlarda indirilip üst aramasından geçirildi.

40 KİŞİLİK GRUBA ZİRVE İZNİ VERİLDİ Daha önce Mesken dağının zirvesinde basın açıklaması yapmak isteyen BDP'lilere asker izin vermeyip iki kez müdahalede bulunmuştu. Ancak bu kez asker BDP'lilere Mesken dağının zirvesinde basın açıklaması yapmasına izin verdi. BDP Hakkari İl Başkanı Çallı ile görüşen askeri bir yetkili, temsili olarak 40 kişilik bir grubun zirvede basın açıklaması yapılmasına izin verildiğini söyledi.

Bunun üzerine, BDP'liler 4 kilometre yürüyerek zirvereye ulaştı. Askerler tarafından Mesken dağının etrafı tel örgülerle kapatıldığı, zirvede de Türk bayrağının bulunduğu dikkat çekti. Askeri yetkililer tarafından yoldaki tel örgüler kaldırıldıktan sonra BDP'liler zirveye giderek basın açıklaması yaptı.

BDP'liler adına basın açıklamasını BDP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Halit Soydan yaptı. Soydan Hakkari Valisinin yaptığı 'Bölgede karakol yapılmıyor. Operasyon da yok' açıklamasının doğru olmadığını söyledi. Soydan, "Bilindiği üzere Abdullah Öcalan'ın başlattığı barış süreci ile birlikte bölgede bir huzur havası hakim. Ancak böyle bir süreçte Mesken dağında yapılması planlanan karokal ve askeri operasyonlara karşı bizler daha önce burada barış çadırımızı kurup, askerlerin geri çekilmesini çağrısında bulunmuştuk. Ancak sayın valimizle yapılan görüşmede ve Vali beyin Belediye ziyareti sırasında yapmış olduğu açıklamasında Mesken dağında operasyonun ve yeni karakol binasının yapılmasının söz konusu olmadığını ve bunun rutin bir uygulama olduğunu söylemişti. Bizler de bunun üzerine çadırlarımızı buradan kaldırmış ve nöbetimize son vermiştik. Ancak görülüyor ki, buradan yeniden bir üs yapılmak istenmektedir, bir karakol yapılmak istenmektedir. Sadece Mesken dağında değil, Kürdistanın bir çok bölgesinde bu uygulama var. Biz Kürt halkı bu barış sürecinin arkasında olduğumuzu, bunun arkasında olacağımızı ve diğer halklarla birlikte olacağımızı buradan belirtmek istiyorum. Bu yapılan karakolların burada ne amaçla yapıldığını anlayamıyoruz. Bu bölgede ancak sevgi, yaşam ve birlikte yaşam inşa edilebilir" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından BDP'liler daha sonra zirvenin yamacında kurulan barış çadırlarının yanına geçti. BDP Hakkari il örgütü, bugünkü barış nöbeti eylemini Beytüşşebap ilçe örgütüne teslim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'liler Mesken Dağının Zirvesinde Basın Açıklaması Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kürtler adam gibi adam. pkk lanet: eroin uyuşturucu.organ mafyası kaçakcılık.adam öldürme. beyaz kadın ticareti ne kadar lanetli iş varsa pkk da.bıktık bu pkk dan 3 1 Yanıtla

Advertisement