Belçika Başbakan Yardımcısı Reynders'ten Çadır Kente Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Belçika Başbakan Yardımcısı Reynders'ten Çadır Kente Ziyaret

Belçika Başbakan Yardımcısı Reynders\'ten Çadır Kente Ziyaret

Belçika Başbakan Yardımcısı Didier Reynders ve beraberindeki heyet, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerini ziyaret etti.

02.01.2014 19:23  Güncelleme: 20:02

Belçika Başbakan Yardımcısı Didier Reynders ve beraberindeki heyet, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ni ziyaret etti.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne gelen Belçika Başbakan Yardımcısı Didier Reynders'e, Koordinasyon Valisi Veysel Dalmaz, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, AFAD Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, İl AFAD Müdürü Mahmut Sönmez, Kaymakam Eyüp Fırat ve çadır kent yöneticileri eşlik etti.

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, "Belçika devleti olarak mültecilere aktarılması konusunda bütçe ayırmışız. Bu bütçeyle gerek eğitim konusunda gerekse diğer konularda yardımcı olmaktayız. Beraberimizde öğrencilere dağıtılmak üzere kitap ve kırtasiye getirdik. Savaşın sona ermesi konusunda ciddi temaslar devam etmektedir. Biz istiyoruz ki bu savaş bitsin sizlerde ülkelerinize dönesiniz. İnşallah bir dahaki gelişimizde sizleri ülkelerinize ağırlarız. Biz bu konuda Türkiye ile beraberiz, bunu göstermek için buradayız" dedi.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yapmış olduğu hizmetleri anlatarak, bunu yanında dünya ülkelerinin gereken duyarlılığı göstermediğini dile getirdi. Suriyeli mültecilerden Abdurrazak Kadi ve Kadın meclise adına Sena Kveyis birer konuşma yaptılar. Her iki mülteci, "Biz biliyoruz ki sizler insanın özgürlüğüne ve insan yaşamına saygı gösteren insanlarsınız. Ancak ne yazık ki bizim bu acılı ve kanlı günümüzde Türkiye hariç Avrupa ülkeleri bizleri yalnız bıraktı. Tarih kimin zalim, kimin mazlum olduğunu yazacak ve bu dramı seyirci kalanları yargılayacaktır" dedi.

Ardından eğitim alanında Belçika krallığı tarafından yapılan 12 derslik prefabrik okulun açılışını Reynders gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş yaptığı katkılardan dolayı Belçika Başbakan Yardımcısı Didier Reynders'e plaket takdim etti.

Reynders, derslikleri ve el işi yapan kursiyerleri ziyaret etti. Suriyeli bayanlar, misafire el işlemeli havlu ve çocuk elbisesi hediye etti. Reynders ve beraberindeki heyet çadır kentteki sahra hastanesini ziyaret ettikten sonra bir mahalleye uğrayarak Suriyeli bir aileyi ziyaret etti. Heyet akşam saatlerine doğru çadır kentten ayrıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belçika Başbakan Yardımcısı Reynders'ten Çadır Kente Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement