Bereketin Sembolü Kelaynak Kuşları Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Bereketin Sembolü Kelaynak Kuşları Doğaya Bırakıldı

Bereketin Sembolü Kelaynak Kuşları Doğaya Bırakıldı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, ilçenin simgesi ve bereketin sembolü olan Kelaynak Kuşları düzenlenen törenle doğaya bırakıldı.

15.02.2018 12:21

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, ilçenin simgesi ve bereketin sembolü olan Kelaynak Kuşları düzenlenen törenle doğaya bırakıldı.

Birecik'te Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü bünyesinde Kelaynak Üretme İstasyonunda koruma altına alınan ve yavrulama dönemine giren Kelaynak Kuşlarının doğaya bırakılma programına, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Özbakan ve kurum amirleri ve davetliler katıldı. Birecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Birecik Gül Mirkelam Anaokulu öğrencileri ile ilçe protokolü tarafından karşılanan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ardından Birecik Kaymakamı Kadir Perçi ile beraber bolluk ve bereketin sembolü, baharın müjdecisi, Birecik için büyük bir öneme sahip olan Kelaynak kuşlarını, bulundukları kafesin kapısını açarak doğaya bıraktı. Dünyada sadece Fas ve Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde popülasyonu bulunan Kelaynak Kuşları hakkında bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, "Göçmen karakteri gösteren bu kuşlarımızı risk olduğundan dolayı göçe gönderemiyoruz. Doğal ortamlarında serbestçe uçan ve beslenen Kelaynak Kuşları, Kelaynak Üretme İstasyonu içindeki kayalık ve ahşap yuvalarda üredikten sonra Haziran ayı içerisinde yeniden kafeslerine alıyoruz. Sayıları istediğimiz seviyeye geldiğinde tekrar göç etmelerini izin vereceğiz" dedi.

Kelaynak Kuşlarının doğaya bırakılma töreninin ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile beraberindeki heyet, Kelaynak Kuşları ve Birecik'te bulunan diğer yaban hayvanlar ile kuş türleri hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan'dan bilgi aldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bereketin Sembolü Kelaynak Kuşları Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement