Bittiğinde 50 İlden Büyük Olacak - Son Dakika
Güncel

Bittiğinde 50 İlden Büyük Olacak

Bittiğinde 50 İlden Büyük Olacak

Van'da meydana gelen depremin ardından kurulan konteyner kentler, 180 bin depremzedeyi barındıracak.

11.01.2012 12:18  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Ekim 2011 günü öğlen saatlerinde Van'da meydana gelen depremin ardından, gerçekleştirilen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kentteki depremzedelerin yaşam kalitelerini artıracak çalışmalardan biri olan konteyner kent oluşturma çalışmaları neredeyse bitmek üzere.

Van'da depremzedeler için oluşturulan konteyner kentler Erciş ve Van Merkez'de kuruluyor. Toplam 28 bin haneden oluşacak kentler için çalışmalar yardım kuruluşları ve kamu kurumları tarafından sürdürülüyor. Erciş'e ve köylere verilen 13 bin konteynerin ardından şehir merkezine de 15 bin konteyner kurulacak. 28 bin konteynerin tamamı yerleştirildiğinde içlerinde 180 bin depremzede barınacak. Milliyet gazetesinin haberine göre, şimdiye kadar 18 bin konteynerin Van'a ulaştı.

Başbakanlıktan 3 Ocak tarihinde yapılan açıklamaya göre de 27.420 konteynerin 18.473 adedi bölgeye ulaştırılmış olup, 13 binin üzerinde konteyner kurulmuştur. Konteynerler, öncelikli olarak konutları yıkık ve oturulamaz olan vatandaşlarımızın barınmaları için tahsis edilmiştir.

Van Vali Yardımcısı Atay Uslu'ya göre bu rakam, Anadolu'daki 50 ilden daha büyük şehri yeniden kurmak anlamına geliyor.

Uslu, depremden hemen sonra geçici barınma için ilk olarak çadır kentler kurduklarını belirterek, hasar tespit çalışmalarından sonra ise konteyner kentlerin kurulmasına başlandığını ve bu çalışmalarda sona gelindiğini belirtti.

VAN'A YARDIM YAĞIYOR

Depremin olduğu tarihtem bugüne kadar Van Depremi için; acil yardım ödenekleri dahil olmak üzere, gönderilen insani yardım malzemelerinin toplam maliyeti 664 milyon TL'yi buldu

Deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için Van Valiliği, Bakanlıklar, sosyal tesislere yerleştirilenler için ilgili Valiliklere, Üniversite ve diğer kurumlara AFAD ve Başbakanlık kaynaklarından toplam 113 milyon 500 bin TL acil yardım ödeneği gönderildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan yardım kampanyaları kapsamında da; Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kızılay yardım hesaplarında bugüne kadar toplam 302 milyon 400 bin TL nakdi yardım toplandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bittiğinde 50 İlden Büyük Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement