Bodrum´Da Makilik Alanda Başlayan Yangın Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Bodrum´Da Makilik Alanda Başlayan Yangın Korkuttu

Bodrum´Da Makilik Alanda Başlayan Yangın Korkuttu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne Bağlı Dereköy'deki Makilik Alanda Başlayan ve Rüzgarın Etkisiyle Kısa Sürede Gümüşlük Beldesi'ndeki Üç Evin Bahçesine Kadar Ulaşan Yangın, Paniğe Neden Oldu. Alevler, Havadan ve Karadan Yapılan Müdahalerle Yaklaşık Üç Saatte Söndürülürken 20 Hektarlık Makilik Alan Kül Oldu. Vatandaşların da Söndürme Çalışmalarına Destek Verdiği Yangında, İki İnşaat İşçisi Dumandan Etkilenerek, Hastaneye Kaldırıldı.

29.09.2010 19:04

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Dereköy'deki makilik alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede Gümüşlük Beldesi'ndeki üç evin bahçesine kadar ulaşan yangın, paniğe neden oldu. Alevler, havadan ve karadan yapılan müdahalerle yaklaşık üç saatte söndürülürken 20 hektarlık makilik alan kül oldu. Vatandaşların da söndürme çalışmalarına destek verdiği yangında, iki inşaat işçisi dumandan etkilenerek, hastaneye kaldırıldı.

Dereköy'deki makilik alanda bugün saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüdü, yaklaşık 4.5 kilometre mesafedeki Gümüşlük Beldesi'ne ulaştı. Alevlerin beldenin Karakaya Mahallesi'ndeki üç evin bahçesine kadar girmesi nedeniyle büyük korku yaşandı. Bölgeye, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 helikopter, 1 söndürme uçağı, 6 arazöz, 60 orman işçisi ve Bodrum, Konacık, Ortakent-Yahşi, Turgutreis, Gümüşlük Belediyeleri'ne ait toplam 14 arazöz ile müdahale edildi. Kuru otların çabuk tutuşması nedeniyle kontrol altına alınmakta güçlük çekilen alevlere, vatandaşlar evlerinin bahçesindeki hortumlarla su sıkarak destek verdi. Bazı tatilciler de çalılarla alevlere müdahale edip, önünü kesmeye çalıştı. Söndürme çalışmalarına katılan iki inşaat işçisi yoğun dumantan etkilendi. Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınan iki işçinin durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yangın havadan ve karadan yapılan üç saatlik müdahaleyle güçlükle söndürülürken, alevlerin tehdit ettiği üç ev de son anda yanmaktan kurtarıldı.

Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, DP'li Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ve Bodrum Orman İşletme şefi Önder Barut'un söndürme çalışmalarını yönlendirdiği yangında ilk belirlemelere göre 20 hektarlık makilik alan kül oldu. Kaymakam Özdemir, ''Zamanında alınan tedbirler sayesinde yangın can ve mal kaybı olmadan söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürüyor. Jandarma, yangını çıkış nedenini araştırıyor' dedi.

YA (AÖ)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum´Da Makilik Alanda Başlayan Yangın Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement