Bütçe Görüşmelerinde Twitter Kavgası - Son Dakika
Güncel

Bütçe Görüşmelerinde Twitter Kavgası

Bütçe Görüşmelerinde Twitter Kavgası

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı 2013 yılı bütçesi görüşmelerinde gerilim devam ediyor.

07.11.2012 05:16  Güncelleme: 08:23

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı 2013 yılı bütçesi görüşmelerinde gerilim devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ve danışmanı Besim Ünsaldı'nın Twitter hesabından paylaştıkları twitler bir kavgaya daha neden oldu.

AK Partili Hüseyin Şahin, Müslim Sarı'nın danışmanı Besim Ünsaldı'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, "AKP milletvekilleri tahammülsüz ve demokrasi kültüründen yoksun. Tek bildikleri hakaret ve seviyesizlik" ifadelerini okuyarak gereğinin yapılmasını istedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan ise twiti kınadı.

Müslim Sarı'nın Twitter hesabında yazılan "Plan Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı bütçesini görüşüyoruz. Bakanın çapsızlığını gündeme getirdikçe ciddi tartışmalar yaşanıyor. Dışişleri Bakanı kendini savunamayacak halde" ifadeleri tansiyonu daha da yükseltti.

Sarı, söz konusu twiti danışmanının atmış olabileceğini söylerken, iktidardan "Özür dileyeceksin" tepkileri geldi. Sarı ise, "Sen böyle davranırsan özür dilemem gel de dilet" yanıtını verdi ve özür dilemedi.

Komisyon üyelerinin birbirlerinin üzerine yürümesinin ardından Bütçe Komisyonu'nda bir arbede daha yaşandı ve görüşmelere 15 dakika ara verildi.

Aranın ardından Elvan, tüm milletvekilleri danışmanlarının salonu terk etmesini isteyerek söz konusu twiti tekrar şiddetle kınadı.

Sarı ise, böyle bir olayın tarafı olmaktan icap duyduğunu belirterek, twitten haberi olmadığını vurguladı. Elvan ise Sarı'dan tekrar özür dilemesini isterken Sarı, "Doğru olmamıştır" dedi.

Müslim Sarı'nın sunumu da komisyonda gerginliğe neden olmuştu. Ayrıca,Müslim Sarı'nın sunumuna ilişkin Başkan Lütfü Elvan ve AK Parti Komisyon Üyeleri, "Davutoğlu ve Enver Paşa'yı özdeşleştirdi" suçlamasında bulunarak tepki verdiler.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, yine Dışişleri Bakanlığı Konutu'nun 49 bin TL olan kirasına yönelik eleştirilere, "Konut kirası konuşulmaz" dedi. Sarı ise, "Bir Komisyon Üyesi de böyle konuşmaz" yanıtını verdi.

Komisyon Başkanı Lütfü Elvan da "Dışişleri Bakanlığı Konutu Türkiye'yi temsil ediyor. Sayın Bakan'ın bunda ne suçu var" diye konuştu.

Sarı ise, hiçbir biçimde kimseye hakaret etmediğini belirterek, "Enver Paşa, Osmanlı İmparatorluğu'nu felakete götüren aktörlerden biridir. Sayın Bakanın da Türkiye'yi Orta Doğu'da felakete sürüklediğini düşünüyorum. Özdeşleştirme yoktur" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bütçe Görüşmelerinde Twitter Kavgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement