Can ve Kaya Mezarları Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Can ve Kaya Mezarları Başında Anıldı

Can ve Kaya Mezarları Başında Anıldı

Elazığ'da 20 yıl önce kaçırıldıktan sonra işkence edilerek öldürülen İnsan Hakları Derneği (İHD) Elazığ Şube Başkanı Avukat Metin Can ve Dr.

24.02.2013 15:32

Elazığ'da 20 yıl önce kaçırıldıktan sonra işkence edilerek öldürülen İnsan Hakları Derneği (İHD) Elazığ Şube Başkanı Avukat Metin Can ve Dr. Hasan Kaya, mezarları başında düzenlenen törenle anıldı.

Elazığ Asri Mezarlık'ta düzenlenen anma törenine, İHD Elazığ Şube Başkanı Behzat Hazır ve sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 50 kişi katıldı. Hasan Kaya ve Metin Can'ın fotoğraflarını taşıyan grupta bulunanlar sık sık, 'Şehitler ölmez, katiller bulunsun' sloganı attı. İHD Şube Başkanı Hazır, 1990'lı yıllarda insanları katledilenlerin bugün isimlerinin tek tek açıklandığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu cinayetler, insan hakları savunucuları ve demokrat kamuoyunun defalarca açıkladığı devlet tarafından kurulan kontra örgütleri tarafından işlenmiştir. Devlet yetkililerinin de zaman zaman itiraf ettiği bu örgüt kurucuları ve örgüt mensupları ne yazık ki yargı önüne çıkarılmamış, aksine bunlar korunmaya devam edilmiştir."

İHD Şube Başkanı Hazır, evlerinden alındıktan sonra ağır işkence yapılarak öldürülen Kaya ve Can'ın cesetlerinin Tunceli'ye 5 kilometre kala Dinar Köprüsü altında atıldığını, o dönemde Kovancılar İlçesi'nde görev yapan güvenlik güçlerinin ciddi biçimde araştırılması gerektiğini söyledi. Konuşmadan sonra Kaya ve Can'ın mezarlarına karanfil bırakıldı. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Can ve Kaya Mezarları Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement