Çanakkale'de Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Nevruz Kutlamaları

Çanakkale\'de Nevruz Kutlamaları

Baharın gelişi olarak bilinen Nevruz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Çanakkale’de kutlandı.

22.03.2015 18:00

Baharın gelişi olarak bilinen Nevruz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Çanakkale'de kutlandı.

Esenler Mahallesi'nde geniş bir alanda yapılan Nevruz kutlamalarında polis ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı. Kutlama alanına giren bir grup ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Nevruz kutlamalarına, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, HDP Çanakkale Eş Başkanları Şehmus Aslan, Raime Kanılga, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, HDP Çanakkale Milletvekili Aday Adayları, İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şube Başkanı Hayrettin Pişkin ve 2 bine yakın vatandaş katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Çanakkale Savaşları'nda dedelerinin bağımsızlık ve ortak vatan için kan akıttığını söyledi. Gür, "Bu duygularla Çanakkale'de koyun koyuna yatan Vanlının, Hakkarilinin, Şırnaklının, Erzurumlunun, Rizelinin, İstanbullunun, Ankaralının, Kayserilinin kanını, canını bu ülkenin bağımsızlığı için harcayan tüm şehitlerin huzurunda eğilerek, onları sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Onlar bize birlikte özgürce yaşayabileceğimiz bir toprak bıraktı. Bizler de onlara buradan, Çanakkale'den söz veriyoruz, tıpkı dün Diyarbakır'da olduğu gibi biz özgür ve demokratik, ortak bir vatanda, bütün halklar, Kürtler, Türkler, Araplar, Çerkezler, Lazlar, aklınıza hangi halk geliyorsa, hangi inançtan insanlar geliyorsa, o halklarla birlikte özgür, demokratik bir Türkiye hayaliyle onu kurma mücadelesiyle yolumuza devam ediyoruz. Bu nedenle Çanakkale'de olmak, Nevruz'u Kürt'üyle, Türk'üyle, Sünni'siyle, Alevi'siyle hep birlikte kutlamak, kutsal Nevruz ateşi etrafında halaya durmak hepimize coşku veriyor, umut veriyor" dedi.

Etkinlik Nevruz ateşinin yakılması, şiirlerin okunması ve halayların çekilmesiyle olaysız bir şekilde sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement