Çanakkale'de Şehit Olan Türk Komutanın Saatini Açık Arttırma ile Aldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Şehit Olan Türk Komutanın Saatini Açık Arttırma ile Aldı

Çanakkale\'de Şehit Olan Türk Komutanın Saatini Açık Arttırma ile Aldı

İngiltere'nin bir web sitesinde açık artırmayla satışa sunulan Çanakkale Savaşları şehitlerinden Türk komutana ait beylik saatinin yeni sahibi Hollanda'da yaşayan işadamı, yazar Bülent Türker (56) oldu.

10.05.2012 12:25

Bülent Türker

'Saat elime geçtiğinde üç gün boyunca gözyaşı döktüm'

İngiltere'nin bir web sitesinde açık artırmayla satışa sunulan Çanakkale Savaşları şehitlerinden Türk komutana ait beylik saatinin yeni sahibi Hollanda'da yaşayan işadamı, yazar Bülent Türker (56) oldu. Dokuz gün süren ihale sonunda saati 2 bin 400 Pound (Yaklaşık 7 bin TL) karşılığında satın aldığını söyleyen Türker, 'Saat elime geçtiğinde üç gün boyunca gözyaşı döktüm' dedi.

Hollanda'nın liman kenti Rotterdam'da yaşayan işadamı, yazar Bülent Türker, Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen Türk komutanının beylik saatini 97 yıl aradan sonra satın almanın mutluluğunu yaşıyor. Saatin, İngiltere'nin bir internet sitesinde 'dedemin babasının Çanakkale'de öldürdüğü Türk komutandan aldığı saat' başlığı altında bir İngiliz tarafından satışa sunulduğunu söyleyen Türker,

'Ben bu saati İngiltere'nin bir web sitesinde yapılan açık arttırmada görünce şoke oldum. Bir İngiliz 'dedemin babasının Çanakkale'de şehit ettiği Türk komutandan aldığı saat' başlığı altında satışa sunduğu beylik saati satın alabilmek için tam 9 gün mücadele verdim. En sonunda saati 2 bin 400 Pound karşılığında aldım. İnanılmaz mutlu oldum. Saat geldiği zaman üç gün ağladım. Çünkü saatte Türk komutanın altından yapılmış el yapımı resmi ve ismi var.

KOMUTANIN İSMİ

Saat gümüş ve bu saat 97 yıl önce Çanakkale'de şehit olan Türk komutana ait. O tarihlerde bir İngiliz asker, şehit düşen Türk komutanın cebinden saati alıp İngiltere'ye götürmüş, onun torunları da 97 yıl sonra bu saati satışa çıkarmış. Satışa çıkarılan bu saati de 97 yıl sonra yine bir Türk almış. Bu kişinin de ben olması beni bir hayli mutlu etti. Bu saatin gerçek hikayesini araştırmamız yaklaşık bir yılımızı aldı. Saatin üzerinde Osmanlıca tarih olarak 1330,Constantinople, Türkiye gibi yazılar yazıyor. Saatin sahibi Türk komutanı! Saatin üstünde altından el yapımı resmi ve ismi var. İsim ezilmiş olduğu için henüz tam olarak belirleyemedik. Çalışmalarımız devam ediyor. İsmi belirler belirlemez komutanın aile yakınlarını arayıp bulacağım. Yaşadığım bu mutluluğu onlarla paylaşacağım? diyerek 800 parçadan oluşan Çanakkale hatıraları koleksiyonuna bir zenginlik daha katmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Şehit Olan Türk Komutanın Saatini Açık Arttırma ile Aldı - Son Dakika


Advertisement