IŞİD, Canlı Bomba Yeleklerini Homeland Dizisinden Esinlenerek Yapmış - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Canlı Bomba Yeleklerini Homeland Dizisinden Esinlenerek Yapmış

Popüler aksiyon dizisi 'Homeland'in hedefe koyduğu IŞİD'in, militanlarının canlı bomba yeleklerini Homeland dizisinden ilham alarak yaptığı ortaya çıktı.

12.12.2015 07:24  Güncelleme: 09:51

Ankara'da 10 Ekim'de yaşanan eş zamanlı çifte canlı bomba eylemi sonrasında Radikal dinci terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlarda, radikal dinci örgütün Türkiye'deki eylem talimatlarını Suriye'de yaşayan Ebu Zeynep kod adlı örgüt yöneticisinden aldığı ortaya çıkarıldı. IŞİD'in Ankara eylemi sonrasında Gaziantep merkezli iki ayrı operasyonda, örgütün bir yıldır yürüttüğü çalışmalar günışığına çıkarıldı. Örgütün kullandığı canlı bomba yelekleri ülkemizde de yayınlanan popüler aksiyon dizisi 'Homeland'den esinlenilmiş.

"EBU ALİ" KOD ADLI ANTEPLİ YUNUS TÜRKİYE SORUMLUSU

Ulaşılan bilgilere göre, halen hem Ankara'daki barış mitingindeki canlı bomba eylemi hem de Gaziantep'teki IŞİD örgütlenmesi nedeniyle hakkında arama/yakalama kararı çıkartılan "Ebu Ali" kod adlı Yunus Durmaz'ın, örgütün Türkiye genel sorumlusu olduğu belirlendi. Daha önce Afganistan'da silahlı saldırı, bomba yapımı ve istihbarat/keşif eğitimi aldığı tespit edilen Durmaz'ın, Türkiye genelinde pek çok yerin istihbarat ve keşfini yaptırdığı belirlendi. Durmaz'ın, örgütün Suriye'deki yönetim kadrosunda yeralan Ebu Zeynep kod adlı IŞİD'çi ile kurye üzerinden temas kurduğu anlaşıldı.

KATLİAM EMRİ EBU ZEYNEP'TEN

Gaziantep'te elde edilen dijital verilerin çözümlenmesi sonrasında, Durmaz'ın Suriye'den her ay 50 bin dolar getiren kuryeler aracılığıyla Ebu Zeynep'i bilgilendirdiği, onay alınca da eylemlerin gerçekleştirildiği belirlendi. Bu çerçevede, Ankara ve Suruç'taki canlı bomba eylemleri için onayın Ebu Zeynep tarafından kurye ile Durmaz'a bildirildiği saptandı.

IŞİD'İN TÜRKİYE İLE İLGİLENEN HİYERARŞİK TABLOSU

Yapılan çalışmalarda, IŞİD'in Türkiye ile ilgilenen hiyerarşik tablosu da ortaya çıkarıldı.
Buna göre; örgüt lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin altında Türkiye askeri sorumlusu Muhammed El Iraki'nin, El Iraki'nin altında Ebu El Ambari'nin, El Ambari'nin altında ise Ebu Zeynep'in görev aldığı tespit edildi. Iraklı olan El Iraki'nin, kısa süre öncesine kadar IŞİD kontrolündeki Tel Abyad bölgesinde konuşlandığı, ancak bölgenin IŞİD'in elinden çıkmasıyla daha iç kesimlere geçtiği tespit edildi.

Arap kökenli olduğu değerlendirilen El Ambari'nin ise Ebu Zeynep ile El Bağdadi'ye bilgilendirmeler yaptığı ve eylemlerle ilgili karar alma mekanizmasında yeraldığı ortaya çıkarıldı. Ebu Zeynep'in ise Suudi ya da Katar kökenli olabileceği yönünde bilgiler bulunduğu öğrenildi.

CANLI BOMBA YELEKLERİ HOMELAND DİZİSİNDEN

Soruşturma çerçevesinde, IŞİD'in Türkiye kolunun canlı bombaların kullandığı yeleklerin imalini gerçekleştirdikleri atölyelerin kuruluşu ile canlı bomba yelekleri için ünlü Homeland dizisinden ilham aldıkları tespit edildi. Özellikle canlı bomba yeleklerinin, bu dizidekine benzer olarak imal edildiği ve eylemlere gidecek IŞİD üyelerine teslim edildiği ortaya çıkarıldı.

PKK VE YABANCI ASKERLER

Bu arada Durmaz'ın talimatlarıyla yapılan keşif ve istihbarat çalışmalarının üç temel konuda yoğunlaştığı anlaşıldı. Buna göre IŞİD'in Türkiye'deki eylemlerinde, ülkeye ekonomik zarar vermek amacıyla turizm potansiyeli yüksek bölge ve tesisleri, siyaseten karşı mücadele verdiği PKK unsurlarını ve koalisyon güçlerinin hava harekatları nedeniyle yabancıların kullandığı askeri tesisleri hedef aldığı anlaşıldı.

Özellikle Gaziantep'te yapılan operasyonlarla örgütün geriye dönük yaklaşık bir yıllık çalışmalarının deşifre edildiği ifade edildi. Aynı operasyonlarla, örgütün Türkiye'de faaiyet gösteren ekibinin de ortaya çıkarıldığı ifade edildi.

CANLI BOMBAYI "ÇETO" UĞURLAMIŞ

Örgüt içinde "Çeto" kod adıyla tanınan Burak Ömeroğlu'nun Durmaz'dan gelen eylem hazırlıklarını yaptığı, polisler ile askerlere yönelik keşif çalışmalarını yürütttüğü belirlendi. Örgüt üyesi Metin Akaltın'ın ise depolarda patlayıcıları imal ederek canlı bombaların kullandığı yelekleri hazırladığı saptandı. Akaltın'ın, Ankara'ya gelen iki canlı bombayı Gaziantep'ten uğurlayan kişi olduğu da tespit edildi.

IŞİD, HOMELAND'IN HEDEFİNDE

Ülkemizde de yayınlanan popüler aksiyon dizisi 'Homeland'in yeni sezonunda IŞİD militanları da yer alacak. Dizinin yayınlandığı Showtime kanalının başkanı David Nevins, 4 Ekim'de başlayacak beşinci sezonda IŞİD krizi, Charlie Hebdo saldırısı gibi güncel konuların işleneceğini söylemişti. Nevins, ilk bölümünde Ukrayna krizinin işleneceğini, ayrıca ABD'li eski istihbarat analisti Edward Snowden'ın da bir bölümde anlatılacağını kaydetmişti. (Kaynak: Milliyet)

IŞİD, Canlı Bomba Yeleklerini Homeland Dizisinden Esinlenerek Yapmış

Son Dakika Güncel IŞİD, Canlı Bomba Yeleklerini Homeland Dizisinden Esinlenerek Yapmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • .: Bence biz Arap/Nato/AB oyunlarına geldik/geliyoruz.Rusya uçağını düşürmekle(zamanı değildi)çok büyük hata yaptık.Vatanımız uçuruma sürüklenmekte/parçalanmak isteniyor.Bizimkiler Camilerle,rabia işaretleriyle,türbanlarla,uğraşarak (AraplarınDinBekçiliğiniYaparak) Dünyaya hakim olacaklarını sanarlar?Zamann Atom(Bilim,Teknoloji)Çağı.Beyinler değişmesse,geleceğimiz iyi değil.İslam,a ,,Terörist Damgası,,vurulup,Müslümanlara bütün kapılar kapatılmak isteniyor.Rota öyle gõsteriyor. 1 1 Yanıtla

Advertisement