Çatalca'da Binler Cumhuriyet İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Çatalca'da Binler Cumhuriyet İçin Yürüdü

Çatalca\'da Binler Cumhuriyet İçin Yürüdü

Çatalca Belediyesinin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşünde, binlerce kişi Cumhuriyet için yürüdü.

30.10.2013 16:52  Güncelleme: 16:57

Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü'nde binler Cumhuriyet için yürüdü. 29 Ekim günü saat 19:23'te başlayan yürüyüşte marşlar hep beraber söylendi, Cumhuriyet coşkusu hep beraber yaşandı.

Çatalca'da Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Gün içinde Çatalca Ziya Altınoğlu Stadyumu'ndaki törende Cumhuriyet coşkusu yaşanırken, günün akşamında ise binler sokağa ve Çatalca Cumhuriyet Meydanı'na döküldü. Çatalca tarihinin en kalabalık yürüyüşlerinden birisi olan Cumhuriyet yürüyüşü saat 19:23'te Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ebediyete göçmüş gazilerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve sonrasında İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan söylenmesi ile başladı.

YÜRÜYÜŞÜN ÖNÜNDE TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK POSTERİ

Çatalca Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 90. yılı nedeni ile yapılan program ilçe meydanında start aldı. Cumhuriyet Meydanı'nda önde Türk bayrağı ardında Atatürk posteri ve meşaleler ile başlayan yürüyüş Cevdet Barın Bulvarı'ndan çarşı içine geçti. Çarşı içinden Ferhatpaşa Camii ve Hamamönü mevkiine ulaşan Cumhuriyet kortejine evlerinde bulunan vatandaşlar da alkışlarla karşıladı. Hamamönü mevkiinden Atatürk Caddesi boyunca Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan korteji meydanda da büyük bir kalabalık bekliyordu. Meydanı hınca hınç dolduran cumhuriyetine sahip çıkan Çatalcalılar, Mustafa Kemal Atatürk'ün çok sevdiği Ege yöresi halk oyunu zeybek gösterisini ve vals gösterisini ilgiyle izlediler. Ardından ise Vardarın Üstünde Rumeli Folklör Derneği tarafından Trakya ve Rumeli oyunları sergilendi.

CEM KARA; "ÇATALCA'NIN BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM"

Halk oyunu ve dans gösterilerinin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara yaptığı konuşma ile halkın coşkusuna coşku kattı. Cumhuriyet'in Türk insanı için büyük bir erdem olduğunu belirtirken, konuşmasında şunları söyledi; "Cumhuriyet dostluktur, Cumhuriyet özgürlüktür, Cumhuriyet bir arada olabilmek, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmaktır. İşte Çatalca, İstanbul'un en güvenilir, en huzurlu ilçesi. Belediye Başkanı olmaktan onur ve gurur duyduğum, Türkiye'nin aydınlık yüzü; işte cumhuriyet Çatalca'dır."

CUMHURİYETİ ANLATMALIYIZ, YAŞATMALIYIZ

"Eline bayrağını alan gelen analarımız, çocuklarımız gençlerimiz, Cumhuriyet; Karacaköy'den Çiftlikköy'den, Binkılıç'tan, Çakıl'dan, İzzetin'den, Ovayenice'den ve diğer köylerimizden gelen Anadolu'dan, Trakya'dan, Balkanlar'dan gelen insanlarımızın bir arada olmasıdır.

Cumhuriyet; Kadınlarımızın özgür olması, seçme ve seçilme hakkını kullanmasıdır. Meydanlara istediği gibi çıkabilmesidir.

İşte Cumhuriyet budur. Sevgili Çatalcalılar. Anadolu'nun, Trakya'nın aydınlık fikirli, güler yüzlü insanları. Bu cumhuriyet, öyle bir cumhuriyettir ki bizim cumhuriyeti bilmemiz öğrenmemiz yetmez, cumhuriyeti öğretmeliyiz. Cumhuriyeti anlamak yetmez, anlatmalıyız. Cumhuriyeti sevmek yetmez, sevdirmeliyiz. Cumhuriyeti yaşamak yetmez yaşatmalıyız. Yaşasın cumhuriyet.

Cumhuriyeti kuran yok olan bir ulusu küllerlinden ayağa kaldıran, yedi düvele meydan okuyan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu toprakları bize emanet eden şehirlerimizi ve gazilerimizi, saygıyla ve özlemle anıyor, onların manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum.

Cumhuriyetine, bayramlarına, kurtuluşuna, Mustafa Kemal Atatürk'e, devrimlere şehitlerine gazilerine her zaman sahip çıkan Çatalca'nın saygı değer insanları, cumhuriyete sahip çıkmanızdan dolayı önünüzde saygı ile eğiliyorum ve sizlerle onur duyuyorum, gurur duyuyorum. İnşallah hep birlikte nice 90 yılları sevgi içerisinde dostluk içerisinde kutlarız.

İlçemizden yayılan barış, ilçemizden yayılan dostluk bütün ülkemizi bütün ülkemizle birlikte bütün Ortadoğu'yu, bütün dünyayı aydınlatır ve savaşlar son bulur."

ÇATALCA İNSANI CUMHURİYETİ'NE VE BAYRAMINA SAHİP ÇIKAR

"Bizler Çatalca Belediyesi olarak bu gece festivallerde yaptığımız gibi ünlü sanatçılar getirebilirdik. Bu bayramda bunların hiç birisini yapmadık. Ama neden yapmadık. Biliyorum ve inanıyordum ki Çatalca insanı cumhuriyetine ve bayramına sahip çıkacaktır. İşte onun göstergesi Cumhuriyet Meydanı. Büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan gençlerimizin, Mustafa Kemal'in askerlerinin de alınlarından öpüyorum. İyi ki varsınız iyi ki bizimlesiniz. Yolunuz ve yolumuz açık olsun, yaşasın cumhuriyet."

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından havai fişek gösterisi coşku içinde bayramı kutlayan halkın coşkusunu daha da arttırdı. Büyük bir kalabalık ile başlayan ve son bulan Cumhuriyet Yürüyüşü'ne kadın erkek genç yaşlı binler katılırken, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan, ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Metin Sezer, Erhan Güzel, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri de katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalca'da Binler Cumhuriyet İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement