Çevrecilerden Karabalık’a Plaket - Son Dakika
Güncel

Çevrecilerden Karabalık’a Plaket

Çevrecilerden Karabalık’a Plaket

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Kocaeli Valiliği Ve İl Çevre Ve Orman Müdürlüğü Tarafından Ortaklaşa Düzenlediği 5 Haziran Dünya Çevre Günü Sekapark'ta Kutlandı.

07.06.2011 00:27

Kocaeli büyükşehir belediyesi'nin, kocaeli valiliği ve il çevre ve orman müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlediği 5 haziran dünya çevre günü sekapark'ta kutlandı. Çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Çevre Günü'nde Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'da Kocaeli'de en fazla atık pil toplayan ilçeler olarak plaketle ödüllendirildi.

Sekapark'ta Yapıldı

Sekapark'ta gerçekleşen kutlamalara Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Çakmak, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman, Kartepe Belediyesi Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü Ekibi ve çok sayıda yetkili katıldı.

Her Gününüz Çevre Bilincinde Olsun

Etkinliklerde bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 365 Haziran Dünya Çevre gününüz kutlu olsun diyerek her günün çevre bilincinde hareket edilerek yaşanması gerektiğini kaydetti. Başkan Karaosmanoğlu, önceleri İzmit Körfezi'nde hiçbir canlının yaşamasının mümkün olmadığını ifade ederek, "Ancak şimdi yunusların yüzdüğü ve insanların körfezin bazı bölgelerinde denize girdiği bir denize sahibiz. Köylerimizde bile arıtma tesisimiz var. Yeşil alan miktarımız her geçen gün artıyor. Ağaçlandırma çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız temiz ve yeşil bir çevrede yaşıyor ve yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Değişiyor

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise Topaca, Kocaeli'nde çevre sağlığı, içme suyu ve atık su arıtma tesisleri, su havzaları ve ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgiler vererek kentin her geçen gün bu çevre bilincinde hizmet almaya devam edeceğini ifade etti. Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Çakmak ise Büyükşehir Belediyesi'nin çevre ile ilgili yaptığı hizmetlerin çok önemli olduğunu belirterek beraber birçok projeye imza atıp Kocaeli'nin daha temiz bir kent olmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Plaket Takdim Edildi

İlköğretim okulu öğrencilerinin çevre konulu tiyatro gösterilerinin gerçekleştiği etkinliklerde çevre ile ilgili yaptığı hizmetlerden dolayı Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a plaket takdim edildi. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Dernek Genl Müdürü İnci Kavuştu'dan plaketini alan Başkan Karabalık, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek adına yürütülen çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullara çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çevrecilerden Karabalık’a Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement