Ceylanpınar- Kırıkkale Gönül Köprüsü Hattı - Son Dakika
Güncel

Ceylanpınar- Kırıkkale Gönül Köprüsü Hattı

Ceylanpınar- Kırıkkale Gönül Köprüsü Hattı

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçesi Ceylanpınar'da lise eğitimlerini sürdüren ve bölgede süren çatışmalardan olumsuz etkilenen 7 öğrenci, Emniyet müdürlüklerinin organize ettiği 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Kırıkkale'de ağırlandı.

06.02.2013 14:02

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçesi Ceylanpınar'da lise eğitimlerini sürdüren ve bölgede süren çatışmalardan olumsuz etkilenen 7 öğrenci, Emniyet müdürlüklerinin organize ettiği 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Kırıkkale'de ağırlandı. Vali Ali Kolat'ı da ziyaret eden öğrenciler, 3 gün boyunca bölgeyi gezip moral buldu.

Kırıkkale ve Şanlıurfa Emniyet müdürlüklerinin işbirliğinde Kırıkkale'ye gelen öğrenciler, Ankara, Nevşehir ve Kırıkkale'de çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulundu. Gönül Köprüsü projesi kapsamında Kırıkkale'ye gelen ve 2'si daha önce yaralanmış olan öğrencilerden belinde kurşun olan, ameliyatı riskli olan Süleyman Denli, "Ceylanpınar'da dershane önünde beklerken aniden belime saplanan kurşunla yaralandım. Tedavim sonrası doktorlar ameliyatımın riskli olması nedeniyle kurşunu çıkaramadılar. Gönül Köprüsü projesi için Kırıkkale ye geldim. Çok mutluyum" dedi.

Öğrencilerden İdris Kaya ise "Suriye'den seken mermiler evde olduğum sırada camdan içeri girip, belime saplandı. Kırıkkale'de bize büyük ilgi gösterdiler" dedi.

Ceylanpınar'dan gelen liseli öğrenciler, daha Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile birlikte Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti. Kırıkkale hakkında öğrencilere bilgi veren Vali Kolat, "Emniyet müdürlüğümüzün projesi güzel olmuş, arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bölgenizdeki acı olaylardan dolayı yöre halkı da çok tedirgin, Mülteciler nedeniyle biraz sıkıntılar var" dedi. Vali Kolat, öğrencilere günün anısına çeşitli hediyeler verdi. Öğrenciler ise Kırıkkale'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ceylanpınar- Kırıkkale Gönül Köprüsü Hattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement