CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan AYM Başkanı Zühtü Arslan'a Tebrik - Son Dakika
Güncel

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan AYM Başkanı Zühtü Arslan'a Tebrik

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın AYM üyeliğine seçilen Yılmaz Akçil için düzenlenen yemin töreninde yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Başarır ayrıca, yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyon tahminleriyle ilgili açıklamalarını eleştirdi.

08.02.2024 14:59  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın AYM üyeliğine seçilen Yılmaz Akçil için düzenlenen yemin töreninde yaptığı konuşmayı, "AYM Başkanı, AYM kararlarının tartışılmayacağını, kişisel ihtiraslarla uygulanmamasının sıkıntı olduğunu bir kez daha Erdoğan'ın gözüne baka baka konuştu. Ben AYM Başkanı'nı buradan kutluyorum. Çünkü, AYM kararları kabul edilmiyorsa, Anayasa bir kenara bırakılıyorsa ve karşısında Anayasa'ya bağlılık yemini eden bir Cumhurbaşkanı varsa bu konuşmayı dinlerken yüzü kızarmıyorsa ben o başkanı tebrik ediyorum. Çünkü, AYM Başkanı, bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nın gözünün içine bak baka anayasanın üstünlüğünü tarif etti" sözleriyle değerlendirdi. Başarır, yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yıl sonu enflasyon tahminleriyle ilgili açıklamaları için de "Bu tahminin tutmayacağını kendisi de biliyor, biz de biliyoruz 85 milyon da biliyor. Ama maalesef ki bu Merkez Bankası Başkanı da tamamen sarayın tahminlerini bizlerle paylaşıyor. Ülkenin bu noktaya gelmesinde maalesef ki Merkez Bankası başkanlarını suçluyoruz ama tek suçlu var bu sistemde, Erdoğan" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bugün TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başarır şunları söyledi:

"Vergileri, sigortaları yoksuldan kat kat fazla alırken bu ülkede 21/b'ye göre adrese teslim ihale alanlardan ne vergi ne de sigorta primi alınmadığı istisnalar getirildi. Vergide adaletsizlik son yılların en yüksek oranına ulaştı. Zengin çok daha zenginleşirken fakir çok daha fakirleşti ve bunun sebebi Erdoğan.

"TÜRKİYE'DE EKONOMİYİ İDARE EDEMEYEN BİR İKTİDAR VAR"

Bugün yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yıl sonu enflasyon tahminlerini açıkladı. Oranın aynı şekilde artacağını yani yüzde 36 olarak tahminini söyledi. Bu tahminin tutmayacağını kendisi de biliyor, biz de biliyoruz 85 milyon da biliyor. Ama maalesef ki bu Merkez Bankası Başkanı da tamamen sarayın tahminlerini bizlerle paylaşıyor. Ülkenin bu noktaya gelmesinde maalesef ki Merkez Bankası başkanlarını suçluyoruz ama tek suçlu var bu sistemde, Erdoğan. Bu tahminleri yapan Başkana sormak isterim: Asgari ücreti daha yakın bir zamanda 17 bin 2 lira olarak belirlediniz ama o günden bu güne kadar asgari ücret 15 bin 934 liraya geriledi. 10 bin lira en düşük emekli maaşı olarak belirledik. Görüyoruz ki 9 bin 372 liraya düştü. Yani Türkiye'de ekonomiyi idare edemeyen bir iktidar var.

"ASGARİ ÜCRET ORANINDA EMEKLİYE BİR İKRAMİYE VERİN"

Emekli ikramiyesi tartışılıyor. Bakan, artacak diyor. Ne kadar olacak? 2021'de büyük baskılarımız oldu 1100 lira, 2023'te 2000 lira… Şimdi 3000 blira mı yapacaklar? Bizim yine bir önerimiz var: Asgari ücret oranında emekliye bir ikramiye verin. Bakalım göreceğiz. Saray, emekliye nasıl bir ikramiye layık görecek?

"AYM BAŞKANI, BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI'NIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA ANAYASANIN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ TARİF ETTİ"

AYM Başkanı, AYM kararlarının tartışılmayacağını, kişisel ihtiraslarla uygulanmamasının sıkıntı olduğunu bir kez daha Erdoğan'ın gözüne baka baka konuştu. Ben AYM Başkanı'nı buradan kutluyorum. Çünkü, AYM kararları kabul edilmiyorsa, Anayasa bir kenara bırakılıyorsa ve karşısında Anayasa'ya bağlılık yemini eden bir Cumhurbaşkanı varsa bu konuşmayı dinlerken yüzü kızarmıyorsa ben o Başkanı tebrik ediyorum. Çünkü, AYM Başkanı, bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nın gözünün içine bak baka anayasanın üstünlüğünü tarif etti.

"HİZBULLAH'IN TERÖR ÖRGÜTÜ OLMADIĞINI SÖYLEYEN, TÜRKİYE'DE ÖZERKLİĞİ TARTIŞAN BU PARTİNİN BATMAN ADAYI OKULLARDA SINIFLARA GİRİP PROPAGANDA YAPABİLİYOR. BUNA KİM İZİN VERİYOR?"

Batman Milletvekili ve HÜDA-PAR aynı zamanda Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, okulları geziyor. Sınıflara giriyor danışmanlarıyla. HÜDA-PAR denen partiyi bir kez daha söylüyorum: Hizbullah'ın terör örgütü olmadığını söyleyen, Türkiye'de özerkliği tartışan bu partinin Batman adayı okullarda sınıflara girip propaganda yapabiliyor. Buna kim izin veriyor?"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır\'dan AYM Başkanı Zühtü Arslan\'a Tebrik
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan AYM Başkanı Zühtü Arslan'a Tebrik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement